Aquesta recepta és una d’aquelles que hom fa aprenent dels
que en saben i barrejant receptes, o treien idees d’unes i les altres.
Fa temps vaig anar a prendre un aperitiu a un bar (més aviat
bareto) de l’Avinguda Gaudí a prop de casa la meva mare. Ens van agradar molt
les tapes i els varem preguntar si tot era fet per ells. Va sortir la senyora
de la casa contenta dient que si, tot ho feia ella, croquetes, marinats de seitons...
Que li agradava cuinar i que s’hi entretenia. Ens va donar a provar una coca de
llardons boníssima. Ens va explicar que feia una massa de pa molt fina, i a
sobre li posava els llardons, el sucre i els pinyons i ho enfornava tal qual.
El secret era la massa ben fina.
L’altre dia al programa de ràdio La Cuina de la Carbó, en
Joan Baixas, explicava una recepta on afegia avellanes torrades als llardons.
Ja sabeu que m’agrada la massa de pizza Finissima de
Buitoni, us ho explicava aquí, a més és quadrada que va millor per fer la coca.
També l'he fet amb pasta de full, i també dona molt bon resultat, ja que, al passar-hi el corró impedim que la massa pugi.
També l'he fet amb pasta de full, i també dona molt bon resultat, ja que, al passar-hi el corró impedim que la massa pugi.
Dons bé, aquí la recepta que ha tingut molt èxit a la feina (en les dues versions de massa),
queda cruixent i gustosa, tal coca de vidre amb llardons:
Ingredients:
- una massa de pizza Finíssima de Buittoni
- 100 gr. de llardons
- 100 gr. de sucre
- 30 gr. d’avellanes torrades
- un polsim de canyella
- un polsim de canyella
- opcional: pinyons, i ou per pintar
Triturar els llardons amb les avellanes, afegir el sucre i la canyella i
barrejar.
Posar la massa en una safata per anar al forn. Estendre-hi a
sobre la barreja de llardons, omplint tota la superfície de la massa.
Passar un corró per sobre per tal que els llardons s’incrustin
a la massa.
Aquí hi ha l’opció d’afegir a sobre els pinyons i també de
pintar-la amb ou batut. Jo no ho vaig fer, segurament la propera vegada si que
li posaré pinyons.
4 comentaris:
Sara Maria em sembla molt original i bona aquesta proposta.
Ja ho he vist suggerit en algun altre lloc això de fer la base de la coca seca amb massa Buittoni, i pel que veig queda bona!!
PTNTS
Dolça
Doncs estaria bé veure el temps que posen de cocció... O si la fan diferent... A veure si ho trobo!!
Està boníssima, en puc donar fe!!!
Anna
Publica un comentari a l'entrada