La Mireia Carbó ens va fer aquesta recepta al Club SocialCaprabo, jo l’he variat una mica però molt poc, ens deia que es pot fer amb
pasta brisa o d’empanada, però no amb pasta de full. La Mireia el va fer amb
una barreja de carn de vedella i de porc a parts iguals.
Ingredients:
- 2 làmines de pasta brisa
- 500 gr. de carn de pollastre picada
- 150 gr. d’espinacs frescos
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 carbassó
- 3 grans d’all
- 50 ml de vi blanc
- 50 gr. de formatge de Parma en pols
- pebre vermell dolç
- 1 carxofa
- 250 ml de llet
- 2 ous (un per pintar)
- sal
- oli d’oliva verge
- vi ranci
Posar una làmina de pasta brisa en un motlle de 26 cm,
omplim de cigrons secs i ho posem a coure al forn a 180-200ºC durant uns 10-15
minuts. Reservem.
Cal tenir en compte que el farcit ha de quedar ben sec, si
no remullaríem massa la pasta i no quedaria bé.
Sofregir la ceba i l’all en una paella gran, quan més gran
millor per què així evaporarem l’aigua més fàcilment.
Afegir la carn, el pebre vermell i els vins. Reduir fins
eliminar l’aigua. Reservar en un bol.
En una altra paella saltegem els espinacs, sense oli, per
tal que perdin l’aigua. Afegim a la barreja amb la carn. Barregem.
Tallem el carbassó a daus petits i l’afegim a la barreja de
carn. Si afegim més d’un carbassó, o aquest és molt gran, millor també abans
saltejar-lo per treure-li l’aigua. Barregem.
En un pot fem coure la llet amb la carxofa pelada i tallada
a grills (no cal que eliminem totes les fulles per què després ho colarem) fins
que aquesta estigui tendra. Triturem tot incorporant-hi un dels ous. Ho colem i
ho incorporem al bol amb la resta del farcit juntament amb el formatge.
Barregem.
Omplim la pasta brisa cuita (que no hem tret del motlle) amb
la barreja i ho tapem amb la làmina de pasta brisa que ens quedava. Untem amb
ou batut per que quedi brillant i si volem hi podem fer figures amb els retalls
de pasta brisa que ens hagin sobrat.
Fem un foradet al mig per tal que surti el vapor i ho
enfornem a 180-200ºC fins que estigui daurat.
Es serveix a tebi o a temperatura ambient.
1 comentari:
Un pastís molt bo, fa molt bona pinta.
Publica un comentari a l'entrada