
- un foie d’ànec d’uns 500 gr. (per quatre persones)
- 1l de brou d’au (si és d’ànec, millor)
- ¼ de vinagre de xerès
- ¼ de vi blanc
- 4 pastanagues
- 2 cebes
- 4 figues
- alls
- pebre en gra
- sal gorda
- romaní i llorer
- oli d’oliva
Netejar el foie de venes i impureses, reservar.
Netejar les verdures, tallar-les en juliana i passar-les per l’oli d’oliva en una olla o cassola. Afegir el vinagre de xerès i deixar reduir a la meitat. Afegir el vi blanc, i també deixar reduir. Afegir el brou.
Esperar que bulli i retirar del foc. Posar-hi, a dins l’olla, el foie tallat en escalopes gruixudes, tot deixant-lo refredar en el mateix brou.
Un cop refredat retirar amb compte els talls de foie i colar el brou.
Servir les verdures, les figues tallades a grills i amb el foie al damunt, salpebrat al gust.
2 comentaris:
en el meu bloc he creat un espai que es diu: dels blocs als fogons .cat
en el qual hi ha el vostre bloc, entre tots aquells escrits en català que m’agrada visitar.
http://cuina.camilros.cat
Hola Sara María.
En Camil m'ha deixat també un missatge al meu blog i així he arrivat fins al teu.
Trovo que tens una enorme recopil.lació ben interessant, si no et sap greu et poso dins dels llistat del meu blog (http://decuina.blogspot.com).
Moltes felicitats i molt bones festes!
Publica un comentari a l'entrada