*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 1 de febrer del 2008

Rostit de gall dindi amb herbes de Provença

Ingredients:
- 1 gall dindi d’uns 700 gr. (es pot fer amb pollastre)
- 1 ceba tallada a quarts
- 2 tiges d’api, tallades en juliana
- 3 o 4 brins de julivert fresc
- 3 cullerades d’herbes de Provença
- 5 cullerades de mantega
- sal i pebre

Deixar el gall dindi a temperatura ambient durant una hora.

Escalfar el forn a 220ªC.

Netejar el gall dindi. Esbandir-lo, dins i fora, amb aigua freda i assecar-lo amb paper de cuina.
Farcir-lo amb la ceba, l’api, el julivert i una cullerada d’herbes de Provença. Sal i pebre. Lligar-lo.

Untar el gall dindi amb la mantega desfeta. Escapar per sobre la resta d’herbes de Provença, sal i pebre.

Posar el gall dindi, amb el pit avall, sobre una safata per anar al forn untada amb mantega. Posar-ho al forn durant uns 30 minuts, tot i anant ruixant el gall dindi amb el suc que deixa anar cada 15 minuts.

Girar el gall dindi i continuar rostint-lo durant uns 20 minuts més, tot i havent baixat el forn a 170ºC. Continuar ruixant-lo amb el seu propi suc cada 15 o 20 minuts.

El temps de cocció hauria de ser d’unes 3 hores, 3 hores i mitja.

Retirar-lo del forn i cobrir-lo amb un paper d’alumini. Deixar reposar durant uns 20 minuts abans de servir.

1 comentari:

juditH Estradé ha dit...

Hola! Es clar que no ens importa que ens posis un enllaç, tot al contrari nosaltres encantats! També enllacem nosaltres el teu!

Segueixen aquest bloc