*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimarts, 11 de març del 2008

Amanida de llenties

Recepta de la web de Caprabo.

Ingredients:
- 300 g de llenties
- 1 ceba gran
- 3 naps
- 2 porros
- 3 pastanagues
- 1 fulla de llorer
- farigola
- 1 tros de tronc d'api
- sal i pebre negre en gra
- 2 claus
- 1 tall de pernil serrà tallat a daus petit
Per la vinagreta:
- 1 ceba petita
- cebollí
- 6 cullerades d’oli d’oliva verge
- 2 cullerades de vinagre
- 1 cullerada de mostassa
- sal y pebre mòlt


Deixeu les llenties dues hores en remull. Escorreu-les, renteu-les bé i poseu-les a bullir amb una ceba, dos claus, les herbes aromàtiques i la pastanaga. Removeu-ho sovint.

Quan hagin arrencat el bull, afegiu-hi el nap, l'api, la sal i el pebre en gra. Deixeu-ho bullir durant una bona estona, fins que tots els ingredients hagin deixat anar el seu aroma.

Un cop cuit, escorreu-ho. Talleu dues pastanagues, dos naps, els porros molt fins i bulliu-ho tot al vapor. Prepareu la vinagreta amb l'oli, el vinagre, 1 cullerada de sal, la mostassa, una ceba petita i el cebollí picats.

Per presentar-ho, escampeu el pernil y les verdures al vapor per sobre les llenties i amaniu-ho amb la vinagreta.

Segueixen aquest bloc