
Ingredients:
- 300 g de llenties
- 1 ceba gran
- 3 naps
- 2 porros
- 3 pastanagues
- 1 fulla de llorer
- farigola
- 1 tros de tronc d'api
- sal i pebre negre en gra
- 2 claus
- 1 tall de pernil serrà tallat a daus petit
Per la vinagreta:
- 1 ceba petita
- cebollí
- 6 cullerades d’oli d’oliva verge
- 2 cullerades de vinagre
- 1 cullerada de mostassa
- sal y pebre mòlt
Deixeu les llenties dues hores en remull. Escorreu-les, renteu-les bé i poseu-les a bullir amb una ceba, dos claus, les herbes aromàtiques i la pastanaga. Removeu-ho sovint.
Quan hagin arrencat el bull, afegiu-hi el nap, l'api, la sal i el pebre en gra. Deixeu-ho bullir durant una bona estona, fins que tots els ingredients hagin deixat anar el seu aroma.
Un cop cuit, escorreu-ho. Talleu dues pastanagues, dos naps, els porros molt fins i bulliu-ho tot al vapor. Prepareu la vinagreta amb l'oli, el vinagre, 1 cullerada de sal, la mostassa, una ceba petita i el cebollí picats.
Per presentar-ho, escampeu el pernil y les verdures al vapor per sobre les llenties i amaniu-ho amb la vinagreta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada