Del programa del Karlos Arguiñano.
Ingredients:
- 4 guatlles
- una ceba mitjana
- 3 grans d’all
- una pastanaga mitjana
- 25 gr. de xocolata negre
- farina
- ½ l. de vi negre
- oli d’oliva verge
- sal
- 10 grans de pebre negre
- un fulla de llorer
- una branca de farigola
- una branca de romaní
- julivert
Preparar la marinada a la vetlla. Pelar i picar els grans d’all i posar-los en un bol gran.
Afegir la ceba i la pastanaga tallada a trossos petits, la farigola, el romaní i el llorer; la sal i el pebre negre i les guatlles.
Tirar-hi per sobre el vi, fins a cobrir les guatlles. Cobrir el bol amb paper film i deixar marinar a la nevera.
Treure les guatlles, passar-les per la farina i daurar-les en una paella amb oli. Anar-les posant en una olla.
Abocar-hi el líquid de la marinada i posar al foc durant uns 15 o 20 minuts. El Karlos ho va fer durant 3-4 minuts en una olla a pressió.
Treure les guatlles i posar-les en una cassola que pugui anar al foc.
Triturar la marinada, colar-la i abocar-la a la cassola. Afegir-hi la xocolata a trossos i posar al foc durant 4-5 minuts.
Es serveixen dues guatlles per plat, ruixades amb la salsa i decorades amb el julivert.
Poden anar acompanyades de patates fregides fines.
Ingredients:
- 4 guatlles
- una ceba mitjana
- 3 grans d’all
- una pastanaga mitjana
- 25 gr. de xocolata negre
- farina
- ½ l. de vi negre
- oli d’oliva verge
- sal
- 10 grans de pebre negre
- un fulla de llorer
- una branca de farigola
- una branca de romaní
- julivert
Preparar la marinada a la vetlla. Pelar i picar els grans d’all i posar-los en un bol gran.
Afegir la ceba i la pastanaga tallada a trossos petits, la farigola, el romaní i el llorer; la sal i el pebre negre i les guatlles.
Tirar-hi per sobre el vi, fins a cobrir les guatlles. Cobrir el bol amb paper film i deixar marinar a la nevera.
Treure les guatlles, passar-les per la farina i daurar-les en una paella amb oli. Anar-les posant en una olla.
Abocar-hi el líquid de la marinada i posar al foc durant uns 15 o 20 minuts. El Karlos ho va fer durant 3-4 minuts en una olla a pressió.
Treure les guatlles i posar-les en una cassola que pugui anar al foc.
Triturar la marinada, colar-la i abocar-la a la cassola. Afegir-hi la xocolata a trossos i posar al foc durant 4-5 minuts.
Es serveixen dues guatlles per plat, ruixades amb la salsa i decorades amb el julivert.
Poden anar acompanyades de patates fregides fines.
2 comentaris:
Te que estar bo pero no m'agraden gaire les guatlles.
Es pot fer amb conill, pollastre,caça, peus de porc... Aquests últims amb xocolata éstan genials. Aixó si, canviant els temps de cocció segons cada carn.
Publica un comentari a l'entrada