*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 4 de juliol de 2008

Peix a foc lent amb all i tomàquet

Ingredients:
- 6 grans d'all
- uns quants bitxos vermells
- 3 copes de vi blanc
- 1 cullerada de tàperes
- 4 copes d’aigua
- 6 filets de peix, llobarro, tonyina… grans
- ½ tassa de farina
- 12 tomàquets assecats tallats petits
- 3/4 copes de tomàquets de cirera partits per la meitat
- 30 olives negres sense os (Aragó, Sevillanes, Kalamata)
- 3 culleres de julivert picat
- 1 1/2 cullera d’alfàbrega picada
- oli d’all per donar gust
- oli d’oliva verge
- sal i pebre

En una cassola profunda, a foc lent, escalfar ¼ de tassa d’oli d’oliva, saltejar-hi l’all durant 2 o 3 minuts fins que quedi daurat. Afegir-hi els bitxos picats, el vi, les tàperes i l’aigua. Deixar que bulli tot reduint, a foc mig-baix.

Salprebar els filets de peix i passar-los lleugerament per la farina. Reservar.
En una paella gran, escalfar-hi 2/3 de tassa d’oli d’oliva, ben calent.
Posar-hi els filets de peix amb la pell a sota, i fregir-los fins que siguin daurants, uns 2 o 3 minuts.
Amb una espàtula treure els filets de peix de la paella i posar-los a la cassola que és a foc lent.
Afegeixi-hi els tomàquets i les olives. I deixar coure a foc lent durant uns 10 minuts.

Treure els filets, reservar-los i deixar reduir la salsa. Corregir de sal i pebre.
Servir els filets empolsegats amb alfàbrega i julivert , amb una cullera cobreixi els filets amb la salsa de tomàquet i all.

4 comentaris:

Striper ha dit...

Aixo es un plat per sucar-hi pa i llepar-se els dits.

Sara Maria ha dit...

Encara no ho he provat, pero crec que ha de quedar bo amb pollastre o llom de porc...

Francesc ha dit...

M'apunte al comentari d'estriper. I, també, al teu suggeriment de fer-la amb pollastre o llom de porc. MMMM! ;D

La cuina vermella ha dit...

Hola bonica! Ratifiquem tots els comentaris fets fins ara, això amb llom de porc ha d'estar fabulós!
petons!

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...