*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 4 de juliol de 2008

Peix a foc lent amb all i tomàquet

Ingredients:
- 6 grans d'all
- uns quants bitxos vermells
- 3 copes de vi blanc
- 1 cullerada de tàperes
- 4 copes d’aigua
- 6 filets de peix, llobarro, tonyina… grans
- ½ tassa de farina
- 12 tomàquets assecats tallats petits
- 3/4 copes de tomàquets de cirera partits per la meitat
- 30 olives negres sense os (Aragó, Sevillanes, Kalamata)
- 3 culleres de julivert picat
- 1 1/2 cullera d’alfàbrega picada
- oli d’all per donar gust
- oli d’oliva verge
- sal i pebre

En una cassola profunda, a foc lent, escalfar ¼ de tassa d’oli d’oliva, saltejar-hi l’all durant 2 o 3 minuts fins que quedi daurat. Afegir-hi els bitxos picats, el vi, les tàperes i l’aigua. Deixar que bulli tot reduint, a foc mig-baix.

Salprebar els filets de peix i passar-los lleugerament per la farina. Reservar.
En una paella gran, escalfar-hi 2/3 de tassa d’oli d’oliva, ben calent.
Posar-hi els filets de peix amb la pell a sota, i fregir-los fins que siguin daurants, uns 2 o 3 minuts.
Amb una espàtula treure els filets de peix de la paella i posar-los a la cassola que és a foc lent.
Afegeixi-hi els tomàquets i les olives. I deixar coure a foc lent durant uns 10 minuts.

Treure els filets, reservar-los i deixar reduir la salsa. Corregir de sal i pebre.
Servir els filets empolsegats amb alfàbrega i julivert , amb una cullera cobreixi els filets amb la salsa de tomàquet i all.

4 comentaris:

Striper ha dit...

Aixo es un plat per sucar-hi pa i llepar-se els dits.

Sara Maria ha dit...

Encara no ho he provat, pero crec que ha de quedar bo amb pollastre o llom de porc...

Francesc ha dit...

M'apunte al comentari d'estriper. I, també, al teu suggeriment de fer-la amb pollastre o llom de porc. MMMM! ;D

La cuina vermella ha dit...

Hola bonica! Ratifiquem tots els comentaris fets fins ara, això amb llom de porc ha d'estar fabulós!
petons!

Segueixen aquest bloc