- 750 gr. de bacallà
- 2 patates
- 1 got d’oli
- 2 alls
- 1 fulla de llorer
- 200 ml. de nata líquida
- nou moscada
Dessalar el bacallà i reservar.
Posar a bullir les patates pelades i tallades a trossos amb la fulla de llorer. Quan portin un quart d’hora bullint, afegir-hi el bacallà. Deixar coure uns 10 minuts més.
Amb una mica de líquid de la cocció, triturar les patates. Treure les espines que puguin quedar del bacallà.
Posar un una cassola o paella fonda, l’oli amb els alls. Deixar enrossir. Afegir les patates i el bacallà trossejat ben petit. Barrejar fins que quedi una pasta.
Afegir la nata líquida i una mica de nou moscada ratllada.
La consistència ha de ser com la d’un puré de patates.
9 comentaris:
Es sencillament delicos. jo per cap d'any vaic fer tastets amb olives d'arago, i taronja confitada.
La brandada és un plat boníssim. Tinc una cosina de València que la broda quan la fa. Salutacions.
P.S. La represa del teu bloc vol dir que ja has tornat de vacances? Per cert, les teues fotos parisenques són una passada.
Bé, si, ja he tornat... Treballo tot l'agost... Però aniré fent les entrades a un ritme més estiuenc.
Com ho barregem? Amb la forquilla o amb la batedora?
Jo ho faig amb la batedora.
Què fas, coloques la batedora a sota del pot i vas fent a poc a pic (com si fessim maionesa) o amunt i avall fins que queda tot lligat?
Perdona, és que m'agrada molt la brandada però no n'he fet mai. Ja sé que semblen preguntes de col·legiala però...
PTNTS
Doncs acostumo a fer la brandada en una cassola de fang, i amb li dono unes voltes amb la batedora elèctrica dins la cassola mateix. Si es fa coure estona, es va desfent de mica en mica tot remenant-lo amb una cullera i sense necessitat de la moderna batedora.
Acabo de descobrir el bloc a través d'aquesta recepta. M'agrada com ho expliques, ho fas senzill i entendor.
Esplèndid.
Benvingut El pare, gràcies!
Publica un comentari a l'entrada