*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 26 de novembre del 2008

Filet de porc amb mantega maitre d'hotel

Una altre de les receptes del curs de cuina amb en Pep Nogué gràcies a Bonpreu, podeu veure'n la crònica a Cuinar és generós, i la resta de fotos en aquest post.

Ingredients:
- 2 filets de porc
- 500 gr. de mantega a punt de pomada
- all i julivert picats
- mostassa antiga
- tàperes
- curry, pebre vermell dolç, comí, sal

De primer ens aconsella, si tenim batedora elèctrica, emulsionar la mantega, si sols tenim minipimer haurem de tenir més paciència.

Posar en un bol la mantega a punt de pomada i anar-hi afegint tots els ingredients, all, julivert, tàperes, espècies, mostassa, tot menys el filet de porc. Barrejar-ho bé.

Envolicar-ho amb paper d'alumini tot donar-li forma de cilindre i posar-ho a la nevera.

Hem descobert un nou paper de doble capa, marca Bonpreu, per un costat és paper d'alumini i per l'altre paper film. Genial per congelar els aliments sense que l'alumini toqui el producte.

Tallar a rodanxes els filets i salpebrar-los. Els daurem en una paella amb molt poc oli i els anem posant en una safata per anar al forn.

Treiem la mantega de la nevera i anem fent talls de mig centímetre. Els anem posant a sobre els filets de porc. Posem la safata al forn per tal que la mantega es fongui i doni sabor al filet de porc. Servir calent.

Notes:
S'hi pot afegir algun rovell d'ou a la mantega.
Es pot fer una mantega dolça amb el mateix procediment, amb prunes, panses, orelles, vainilla, sucre i nous.

5 comentaris:

Mercè ha dit...

Sara Maria, gràcies per compartir aquestes receptes tan bones que us ensenyen a totes aquestes classes que assistiu! Això és genial!

Striper ha dit...

Per sucar-hi pa!!!!

La cuina vermella ha dit...

de règim, oi, aquest plat? que bo, amb la gana que tinc!

martolina ha dit...

xulíssim això de congelar la mantega i posar-la després damunt els talls, pintassa de sucar-hi pa i tant (molt pa!!!)

Un petó

Francesc ha dit...

Aquesta recepta és molt curiosa per això de la mantega. M'ha fet molta curiositat això del paper d'alumini i film que expliques. Ha de ser molt pràctic. Salutacions

Segueixen aquest bloc