*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 5 de novembre del 2008

Panellets

Recepta del curs amb la Mireia Carbó

Ingredients per la massa de panellets:
- 500 gr. de sucre
- 500 gr. de farina d’ametlla
- 100 ml. d’aigua


El truc és fer servir sucre glass, o triturar-lo amb el molinet de cafè abans de fer servir. Amb això reduirem el temps de reposar de la massa en mitja hora en comptes de 24 hores.

Es barreja el sucre, la farina d’ametlla i l’aigua fins a aconseguir un massapà fi. Cal amassar amb ganes els ingredients. Embolicar-lo amb paper film i deixar reposar a la nevera.

Mentre preparem els ingredients per fer els diferents panellets, jo els vaig fer de pinyons, de cafè, de xocolata i de llimona.


Pels de llimona:
- una cullerada de postres de ratlladura de pell de llimona, ben fina
- una cullerada de limoncello
Pels de cafè:
- una cullerada de postres de cafè mòlt
- una cullerada de postres de conyac

Pels de xocolata:
- una cullerada de postres de xocolata (85%) desfeta
Pels de pinyons:
- 200 gr. de pinyons

Els de pinyons:
Agafem el primer tros i en fem un cilindre llarg i prim. Anem tallant trossos petits de igual mida i, amb cada tros en fem una bola petita.

Ens mullem les mans amb ou batut i agafem una bola, la mullem amb les mans. Agafem un grapat de pinyons i anem girant la bola a les mans per sobre els pinyons; fent una mica de pressió per tal que quedin una mica incrustats en el massapà.
Els posem al forn, a 250ºC durant uns 3 o 4 minuts. Sols amb el gratinador i la safata ben amunt. Cal anar vigilant que quedin daurats però no cremats.

Els de cafè, llimona i xocolata és fan semblantment tots tres:
Agafem un altre tros, i tot fent un forat al mig hi posem els ingredients corresponents, en el cas dels de cafè una cullerada de postres de cafè mòlt i una altre de conyac. Amassem ben amassat i fem com els de pinyons per aconseguir boles petites d’igual mida.
Als de cafè se’ls hi pot donar una forma de gra de cafè, amb l’ajut, amb compte de no tallar-ho massa, d’un ganivet.

Els de llimona els vaig fer com muntanyetes, tot posant-los al palmell de la mà i donant-los-hi forma amb els dits de l’altre; i els de xocolata com bombons amb ajut d’una forquilla.

Es van coent al forn, gratinador a 250ºC, cada tipus de panellet per separat, durant uns 3-4 minuts.

8 comentaris:

Unknown ha dit...

M'agraden els panellets.

Mercè ha dit...

Hola Sara Maria! He trobat el teu blog a través del blog del Cafè de nit! Felicitats! M'ha agradat molt, així que ja et visitaré sovint. :)
Veig que tu has fet els panellets de la Mireia ;) hehe

Glòria ha dit...

Amb les explicacions, es nota que vas anar a la classe de la Mireia (jo també hi era, ja, ja).

M'ha agradat el toc de conyac o de limoncello que has afegit.

Fins dissabte!

martolina ha dit...

Hola Sareta estimada, quins tombs la vida, eh ;)...Tornar-me a trobar amb el somriure més dolç d'Incendis ;)

Felicitats pels panellets, fan una pinta esplèndida!

Petons!

La cuina vermella ha dit...

Apa, Martolina i Sara Maria us coneixeu!! això ja sembla el facebook.
En fi, Sara, panellets d'aparador, que bonics!

Anònim ha dit...

Els meus es van cremar..així que els hauré de fer. Molt bons t'han quedat i m'agrada l'idea de la xocolata fossa en els de xocolata...

Sara Maria ha dit...

Carai, gràcies Martolina! Però no tothom deu pensar el mateix...
Si Cuina Vermella, havíem treballat juntes fa uns anys.

Anònim ha dit...

Sara Maria, al final entre tots ho heu conseguit i ja tinc blog. Es diu: www.lavellacarmanyola.blogspot.com

Ens veiem en la proxima trobada!!

ANNA DE LA VILA

Segueixen aquest bloc