Recepta del curs amb la Mireia Carbó
Ingredients per la massa de panellets:
- 500 gr. de sucre
- 500 gr. de farina d’ametlla
- 100 ml. d’aigua
El truc és fer servir sucre glass, o triturar-lo amb el molinet de cafè abans de fer servir. Amb això reduirem el temps de reposar de la massa en mitja hora en comptes de 24 hores.
Es barreja el sucre, la farina d’ametlla i l’aigua fins a aconseguir un massapà fi. Cal amassar amb ganes els ingredients. Embolicar-lo amb paper film i deixar reposar a la nevera.
Mentre preparem els ingredients per fer els diferents panellets, jo els vaig fer de pinyons, de cafè, de xocolata i de llimona.
Pels de llimona:
- una cullerada de postres de ratlladura de pell de llimona, ben fina
- una cullerada de limoncello
Pels de cafè:
- una cullerada de postres de cafè mòlt
- una cullerada de postres de conyac
Pels de xocolata:
- una cullerada de postres de xocolata (85%) desfeta
Pels de pinyons:
- 200 gr. de pinyons
Els de pinyons:
Agafem el primer tros i en fem un cilindre llarg i prim. Anem tallant trossos petits de igual mida i, amb cada tros en fem una bola petita.
Ens mullem les mans amb ou batut i agafem una bola, la mullem amb les mans. Agafem un grapat de pinyons i anem girant la bola a les mans per sobre els pinyons; fent una mica de pressió per tal que quedin una mica incrustats en el massapà.
Els posem al forn, a 250ºC durant uns 3 o 4 minuts. Sols amb el gratinador i la safata ben amunt. Cal anar vigilant que quedin daurats però no cremats.
Els de cafè, llimona i xocolata és fan semblantment tots tres:
Agafem un altre tros, i tot fent un forat al mig hi posem els ingredients corresponents, en el cas dels de cafè una cullerada de postres de cafè mòlt i una altre de conyac. Amassem ben amassat i fem com els de pinyons per aconseguir boles petites d’igual mida.
Als de cafè se’ls hi pot donar una forma de gra de cafè, amb l’ajut, amb compte de no tallar-ho massa, d’un ganivet.
Els de llimona els vaig fer com muntanyetes, tot posant-los al palmell de la mà i donant-los-hi forma amb els dits de l’altre; i els de xocolata com bombons amb ajut d’una forquilla.
Es van coent al forn, gratinador a 250ºC, cada tipus de panellet per separat, durant uns 3-4 minuts.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
dimecres, 5 de novembre del 2008
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
8 comentaris:
M'agraden els panellets.
Hola Sara Maria! He trobat el teu blog a través del blog del Cafè de nit! Felicitats! M'ha agradat molt, així que ja et visitaré sovint. :)
Veig que tu has fet els panellets de la Mireia ;) hehe
Amb les explicacions, es nota que vas anar a la classe de la Mireia (jo també hi era, ja, ja).
M'ha agradat el toc de conyac o de limoncello que has afegit.
Fins dissabte!
Hola Sareta estimada, quins tombs la vida, eh ;)...Tornar-me a trobar amb el somriure més dolç d'Incendis ;)
Felicitats pels panellets, fan una pinta esplèndida!
Petons!
Apa, Martolina i Sara Maria us coneixeu!! això ja sembla el facebook.
En fi, Sara, panellets d'aparador, que bonics!
Els meus es van cremar..així que els hauré de fer. Molt bons t'han quedat i m'agrada l'idea de la xocolata fossa en els de xocolata...
Carai, gràcies Martolina! Però no tothom deu pensar el mateix...
Si Cuina Vermella, havíem treballat juntes fa uns anys.
Sara Maria, al final entre tots ho heu conseguit i ja tinc blog. Es diu: www.lavellacarmanyola.blogspot.com
Ens veiem en la proxima trobada!!
ANNA DE LA VILA
Publica un comentari a l'entrada