Segon sopar en bloc |
Segon sopar en bloc, un cop més organitzat per la Mar de Baixa gastronomia.
Aquest any varem anar al Restaurant Nonell, èrem menys que l’anterior sopar, però la conversa i la germanonia no varen ser menys.
El menú:
TAPA
Petxines de pelegrí amb crema de patates
ENTRANTS
Milfulls de verdures a la brasa, espàrrec de marge i botifarra negra
Gnocchetti de patates amb pesto de nous i blat de moro de granada
PRINCIPALS
Salmó amb sal i picada agra de tomàquet i poma
Confit d’ànec rostit i peres aromatitzades amb ratafia
POSTRES
Coulant de xocolata amb gelat d’almívar de llet
Gratinat de crema anglesa, fruites del bosc i pebre szeechuan
Varem procurar agafar plats diferents per a provar-los tots. Tot estava realment bó i ben elaborat, va triomfar però el milfulls de verdures, amb unes verdures exactament al punt i el confit d’ànec, genial. També el gratinat de crema angelsa va tenir el seu éxit, servida calent i amb el pebre estava d’allò més bona. Crec que algún de nosaltres intetarà repetir-la a casa… Esperarem veure la recepta penjada.
Com que aquest cop no participàven cap dels blocaires etnòlegs els vins varen ser senzills, coneguts d’algú o altre, senzillement per acompanyar bé un bon àpat que ens va agradar.
I per cert… Existeix la Kisumenja!!!!! Malgrat que en algun moment, durant el sopar, en varem tenir els dubtes… Però això ja es una altra història.
Els assitents:
Mar, de Baixa gastronomia
Massitet i Kisumenja (EXISTEIX!), d'Olleta de verdures
Tiriti (Lluís) de Tiritinyam
Starbase, de De cuina
Manel, de Un cocinillas online
Arantxa i Juan, de Curry, curry, que te pillo
Rosa Maria i Xavi, de Menja Sa
Sara Maria, de Delícies del rebost
Més cròniques:
Baixa gastronomia
DeCuina
Un Cocinillas on-line
Olleta de verdures
Curry curry que te pillo
11 comentaris:
Coi quina festa amb gastronomia d'alt nivell i comensal igualment d'alt nivell blocaire i culinari.
Yo también te he añadido hoy, yo es que todavía tengo un post pendiente anterior al "sopem en bloc", espero no tardar en escribirlo!
Ei, Sara Maria: peaso sopar, peaso fotos i peaso ambientillo soparil, eh!?
Llàstima que no poguereu venir... A la propera!! Varem trobar a faltar molta gent!!
Per les fotos, es nota que ho vau passar bé!
Molt bon reportatge fotogràfic, anaves molt ben preparada ;) Jo no m'aclaro ni amb la càmara que t'ho fa tot automàtic... En Xavi va acabar fent pràcticament totes les fotos. A veure si les pengem aviat.
Qin greu no poder venir perquè veig que vareu sopar í us ho vareu passar d'allò més bé!!
Bona crònica.
Bon sopar.
Stupen-du.
Esa crema inglesa con frutos del bosque y pimienta es bien facilica.
Se trata de una crema inglesa corriente,espesilla,con su vainillica infusionada. El secreto està en usar solo nata,ya que al tener mayor porcentaje graso,la crema gratinarà.
Llenar solo hasta 3/4 de la capacidad del recipiente elegido,con alegria echarle frambuesas,grosellas,arandanos,moras.. y desmenuzar por encima unas bolitas de pimienta de szechuan. Pasarlo unos minutillos bajo la salamandra,cuidadin con no socarrarse las manos al llevar el postre a la mesa,y a disfrutar!
Moltes gràcies per la teva explicació Damnificados08... I gràcies per la visita! Quan la faci ja posaré el comentari o un post!
De nada Sara María! Creo firmemente en el intercambio de ideas y recetas;con el estómago alegre la vida suena mejor ;-)
No sé muy bien como llegué a parar a tu blog y me ha parecido muy interesante,he tomado nota de algunas recetillas y ya he puesto algunas en práctica.
Echaré un vistazo de vez en cuando,a ver como te sale ese gratinado de crema inglesa.
Y si tienes curiosidad por alguna receta más de ese restaurante maldito,pregunta sin miedo;que aun tengo grabadas a fuego las elaboraciones de los platos.
Un saludo!
Publica un comentari a l'entrada