També del curs de cuina amb en Pep Nogué gràcies al Bonpreu i a Descobrir Cuina.
Ingredients:
- 500 gr. de mantega
- 4 rovells d'ou
- 2 culleretes de vinagre d'estragó
- 1 cullerada d'estragó fresc picat ben fi
- sal
Per les llagostes: en una olla amb aigua salada bullent, escaleu les llagostes. Treieu-les i talleu-les per la meitat. Separeu la carn de la cua de la clova.
Talleu la carn de la cua a daus grossos i reserveu-los en un bol.
Per les gambes: peleu la cua de les gambes sense que separar-ne el cap (si deixeu la última anella serà més fàcil). Fent un tall al llarg de la cua treieu-ne els budells. Reserveu-les.
Per els llagostins: peleu-los igual que les gambes i talleu-los per la meitat. Reserveu-los.
Per fer la salsa:
Fondre la mantega i deixar-la reposar.
En un bol, dins un bany maria, munteu els rovells d'ou amb el vinagre. Afegiu-hi a poc a poc la mantega, tot separant-ne l'escuma superior i el xerigot quan la decantem; mentre aneu emulsionant la mescla amb un batedor i sense retirar del bany maria però vigilant que no bullir l'aigua. Per tal que la salsa no es talli fàcilment se li pot tirar un petit raig d'aigua, o també de nata líquida.
Per la llagosta: afegiu la salsa a la llagosta tallada banyant-la tota.
Posar a punt de sal i tornar a omplir les closques amb la barreja. Posar al gratinaor i deixar que agafin un color daurat.
Per les gambes i els llagostins: posar les gambes o els llagostins en una safata per anar al forn. Si es vol se'ls hi pot donar un cop de forn abans de posar-hi la salsa per sobre les cues i gratinar-les fins que estiguin daurats.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
8 comentaris:
Quina delicia de plat nyam ,nyam.Bones festes.
Aquest plat quan ma mare el va veure al Descobrir, va dir que el volia provar de fer! Té una pinta! Bones Festes i Feliç 2009!
Moltes felicitats pel plat, i que les festes siguin ben maques!
Bones Festes!!! Plat de luxe i poderiu!!! Besades guapa!!!
Bon Nadal Sara Maria, i exquisida recepta!
Bones Festes...i a l'espera de la versió del Pa de Nous!!!
sara, molt bones festes i moltes gràcies per seguir apropant aquestes receptes als que no hem pogut assistir a les classes.
i que el nou any puguem coincidir molt més!
fins aviat :)
un plat de festa deliciós!!!
Publica un comentari a l'entrada