És una adaptació de la recepta del bloc Pa de nous, allí, la Marta el fa amb panses, com que a mi no m’agraden no n’hi he posat. Podeu veure la recepta original aquí.
Ingredients:
- 1 ou
- 200 gr. de sucre
- 30 gr. de mantega
- 350 gr. de farina
- mig sobre de llevat Royal
- 200 ml de llet freda
- 1 raig d'oli d'oliva
- 1 raig de conyac
- 100gr de fruits secs
- una cullera petita de canyella en pols
- una cullera petita de gingebre en pols
- una cullera petita de nou moscada en pols
- 1 pols de sal
En un bol gran afegir l'ou, la mantega i el sucre i barrejar-ho tot, quan ja està anar afegint la farina i la llet, sense que quedin grumolls, el llevat, el pols de sal, canyella, gingebre i nou moscada i el raig d'oli. Ha de quedar una massa flonja. Al final posem el conyac.
Al final s’hi barregen els fruits secs. Jo hi vaig posar, nous, pinyons i ametlles picades petites.
Posar en un motllo folrat en paper de forn o en un motllo de silicona, fer un tall a la part del damunt amb un ganivet, uns grans de sèsams, i 45 minuts al forn.
Comprovar quan fa uns 35-40 minuts si està cuit de dins amb un pal, i si és prou torrat de sobre cobrir-lo amb un paper d’alumini.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
8 comentaris:
ja em menjaria un bin troç d'aquest pa per esmorçar.
T'ha quedat amb un magnífic aspecte. Llàstima que no puguem fotre queixelada a través de la xarxa.
Una abraçada
Sí que en te de bon aspecte, molt bona recepta...petonets
Segur que està boníssim!!! (i aquesta adaptació sense panses és bastant habitual!)
Una abraçada
Ha de ser boníssim i t'ha quedat espectacular, torradet...
BON NADAL I FELIC 2009!!!
Veus?... Això que no hi vagi llevat de forner, ja em va bé, perquè, noia, el llevat de forner i jo no ens acabem d'entendre: Som com aquelles parelles que un dia s'estimen moltíssim i l'endemà es tiren les cassoles pel cap. ;)
Sara Maria, deliciós!!
Això de fer pa està molt bé. Més encara, sense cap aparell d'eixos que ara s'estilen tant. Salutacions
Publica un comentari a l'entrada