Tot cercant entre els llibres de Google he trobat aquest llibre del 1825.
Ingredients:
- 230 gr. d’ametlles dolces sense pell
- 8 clares d’ou
- 450 gr. de sucre en pols
- 114 gr. de taronja confitada
- 114 gr. ratlladura fina de pell de llimona
- una cullerada de postres de canyella en pols
- 8 claus en pols
Es tallen les ametlles al llarg, en tires fines. Es torren en una paella o al forn fins que agafen un color groc fosc quasi daurat.
Es baten les clares d’ou quasi a punt de neu en una cassola, i s’hi afegeixen les ametlles torrades, el sucre en pols, la pell de taronja, la pell de llimona, la canyella, i els claus en pols. Es barreja bé.
En una safata per anar al forn, coberta amb un paper de forn, es van fent munts rodons i amb punta amb ajut d’una cullera.
Es posa al forn fort fins que estiguin cuits.
La recepta, si cliqueu la imatge podeu accedir al llibre, diu “cascaras de naranía en dulce”, jo ho he canviat per la taronja confitada, malgrat que crec que també quedaria bé amb la ratlladura de la pell de taronja. I també diu, “acitron partido en pedazos largos y delgados” i ho he canviat per la ratlladura de llimona.
Si cliqueu la imatge anireu al llibre de Google.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
12 comentaris:
Irresistible per un llaminer com jo.
Quants tresors per descobrir es deuen amagar encara a Google books!
Això ha d'estar més que bo!!
Has trobat una joia al google books!
Aquest llibre és una joia! Me l'he estat mirant, i quina quantitat de receptes boníssimes explica. Com aquesta que tu ens has posat.
Quina troballa!!
Ummmmm!!!!!Buenisimo
Saludos
He vist l'any de l'edició, 1825!. quanta història!
T'he manllevat la troballa per fer un post :) http://blogs.clubdecuines.cat/clubdecuines.php?itemid=22560
He estat buscant a veure si en trobava més al google books, però així consultables i en castellà o català, no n'he localitzat més... buscant per cocina o gastronomia...
És cert Roger, costa molt trobar-ne de consultables sensers. Però n'hi ha molts que ho estan parcialment i en tenen forces receptes visibles també.
No recordo la cerca que vaig fer, cuina, receptes, gastronomia... Però sempre xafardejo i miro, busco i rebusco, en tinc uns quans guardats a la llibreria però encara no me'ls he acabat de mirar.
Per cert Roger, gràcies per manllevar-me!!!
gràcies per aquest treball d'arqueologia culinària cibernètica.
no se m'hauria acudit mai buscar llibres de cuina a google books, és una gran idea.
Publica un comentari a l'entrada