Del curs de cuina amb saüc, amb la Suzette d’Herbes Nogués durant la festa de les Trementinaires a Tuixent.
Ingredients:
- 25-30 flors de saüc
- 1 litre de suc de poma
- el suc de 2 llimones
- 1 quilo de sucre gelificant
El sucre gelificant es troba fàcilment a Andorra, marca Saint Louis – Confisuc. Es pot substituir per fulles de gelatina o agar-agar. Aquí en tenen a botigues de venda per pastisseria, però ho venen en grans quantitats.
Escalfar el suc de poma a 60ºC i macerar-hi les flors de saüc durant unes 12 hores. Filtrar.
Afegir el suc de les llimones i el sucre. Bullir uns 4 minuts i posar en una safata o motlle per que es refredi. També es pot guardar en pots esterilitzats per fer servir més endavant.
També es pot fer diluint xarop de saüc en el suc de poma i seguir la recepta igual, malgrat que en aquest cas, com que el xarop ja porta sucre, millor fer-la amb gelatina o agar-agar.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
7 comentaris:
Ummmmcrec que amb lo llaminer que soc..
Un món que encara no he ni començat a explorar: l'herboristería.
Bona informació i un bon recordatori de que 'en un momento dado' m'hi haig de ficar.
Em sorprenen molt aquestes receptes amb saüc. Semblen molt bones...
Sara M. ... i que en faries d'aquesta gelea? perquè la fariem servir?
Doncs per si sola ja és molt bona, però pot servir per farcir algun pastis i posar-hi fruites a sobre. Tallar-la a daus i posar-la dins un iogurt, en una macedònia... Nosaltres en varem fer uns pastissets amb suc de saüc i gelea també molts bons, ja veureu la recepta.
M'agraden molt les herbes, però el saüc no l'he probat mai. Serà questió de posar-s'hi.
Una abraçada
De sucre gelificant en venen a Andorra.
Publica un comentari a l'entrada