Del curs de cuina amb saüc, amb la Suzette d’Herbes Nogués durant la festa de les Trementinaires a Tuixent.
Ingredients:
- baies de saüc ben madures
- aigua
- 4 pomes per litre de suc (veure recepte)
- 750 gr. sucre per litre de suc
- una llimona per litre de suc
- canyella
- vi negre (opcional)
Fer bullir les baies amb una mica d’aigua, passar-ho pel colador xinès (és opcional, però les baies tenen unes llavors petites molt dures que poden ser desagradables).
Mesurar la quantitat de suc que ens ha sortit.
Per cada litre de suc hi afegim: 4 pomes tallades a daus petits, 750 gr. de sucre, el suc d’una llimona i canyella al nostre gust.
Ho posem en una cassola al foc i procedim com en una melmelada normal. Si es vol s’hi pot afegir un rajolí de vi negre.
Compte: les baies de saüc verdes són tòxiques
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
3 comentaris:
Em sembla una combinació màgica Sara Maria, com m'agrada!!!
És molt entretinguda de fer, però val la pena, és per llepar-se els dits!!!!! Jo hi afegiria que les baies del saüc crues són lleugerament tòxiques. Ull doncs als que no se'n poden estar d'anar menjant mentres recullen.... val més tenir paciència i estalviar-se un bon mal de panxa....
te que estar binisima.
Publica un comentari a l'entrada