Una altra de les receptes de Caprabo amb la Mireia Carbó. Amb l'acompanyament d'aquesta i el Lemon Curd de l'altre dia, en vaig fer un pastís boníssim, ja us posaré la recepta.
Ingredients:
per les tulipes
- 100 gr. de mantega
- 100 gr. de sucre llustre
- 100 gr. de farina
- 3 clares d'ou
pel farcit
- 100 gr. de formatge cremós
- 100 gr. de nata líquida per muntar
- 50 gr. de crema de llimona (lemon curd)
per l'acompanyament
- 100 gr. de cireres fresques
- 100 gr. de maduixes
- 50 gr. de sucre
- suc de llimona
Per les tulipes
Desfeu la mantega i deixar-la refredar una mica.
En un bol, barregeu les clares amb el sucre i la mantega desfeta, sense batre, fins que quedi una massa llisa i sense grumolls. Incorporeu la farina i deixeu-ho reposar uns 10 minuts.
A la safata del forn, sobre un paper per forn, estireu cullerades de massa formant cercles prims de la mateixa mida. Coure'ls al forn a 200ºC fins que agafin color (no feu servir l'aire).
Millor fer-les de dues en dues, per què un cop hagin agafat color i quan encara estan calentes, s'agafen amb la mà o amb ajut d'un paper de cuina, i es posen sobre un got posat cap avall, tot donant-los-hi les formes de tulipa.
Per la mousse
Barregeu el formatge amb la crema de llimona i la nata muntada. Deixar-ho refredar a la nevera.
Per l'acompanyament
Traieu el pinyol de les cireres, talleu les maduixes en quarts, afegiu-hi el sucre i el suc de llimona. Deixeu-ho reposar 15 minuts.
Coeu-ho al foc fins aconseguir un almívar dens, uns 15-20 minuts.
Poseu dues cullerades de mousse dins cada tulipa, i a sobre una d'acompanyament.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
5 comentaris:
Que bones!!! Com totes les receptes que surten d'aquests tallers del Caprabo, m'encanten.
Gràcies per compartir-les amb els que no ens va be venir.
PTNTS
Dolça
Quina cara més bona que fan aquestes tulipes!!!!! felicitats! Me les guardo!
Ooooh, Sara Maria, ens has robat el cor amb les tulipes, son tan delicades i precioses!!! gràcies.
Com diu la Mireia, aquesta és la idea i nosaltres a inventar!. Tenim la base de la tulipa i el farcit, a la imaginació de cadascú!.
Sort que acabo de sopar i estic tip si no foto caixalada a la pantalla.
Publica un comentari a l'entrada