La meva àvia, mare del meu pare, el feia per què ens agradaven molt. La meva mare els va aprendre d’ella. Ara feia molt de temps que no en menjàvem i l’altre dia la meva germana es va animar a fer-los, va fer servir diverses receptes, una pel farcit i una altre per la salsa.
Ingredients:
- 1 col
- 150 gr. de carn de porc picada
- 150 gr. de carn de vedella picada
- 250 gr. de tomàquet triturat o sofregit
- 1 ceba gran
- farina
- sal i pebre
- oli d’oliva verge
- un rajolí de vi ranci
- 2 grans d’all
- un grapat d’ametlles torrades
- 2 galetes Maria
Escaldar les fulles de col i eixugar-les bé.
Picar la ceba ben fina i fregir-la en una paella. Quan comenci a estar daurada afegir-hi els dos tipus de carn, salpebrar.
Quan estiguin cuites afegir el tomàquet triturat i rectificar de sal. Deixar coure un moment i retirar del foc.
Posar al centre de cada fulla una cullerada del sofregit amb les carns. Emboliqueu-les tot formant els farcellets.
Enfarineu-los i passeu-los per la paella fins que quedin rossos. Aneu-los posant dins una cassola.
Afegiu-hi el rajolí de vi ranci i deixeu reduir una mica.
Feu una picada amb els alls, les ametlles i les galetes Maria, amb ajut d’una mica de tomàquet triturat. Afegiu la picada a la cassola i deixeu coure una estona més.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
6 comentaris:
Sempre em fan gràcia els farcellets. Vosaltres treieu 'el nervi' central de la col abans de fer el farcellet?
El color de la salseta a la foto diu un NYAM ben gros!!
:-)
Sols a les que estaven més dures, i si, estava de nyam!
Mmmm, que bons aquest farcells. Amb la picada encara més.
Salut,
A Tavernes, la meua àvia embolicava amb fulles de col les pilotes del putxero (la nostra "escudella i carn d'olla"), però no se m'havia ocorregut que es podien fer uns altres plats tan bons com els que tu ens expliques. Salutacions
Ai Sara Maria. Com m'agradan els farcellets amb el teu permis me la copiare i la fare potser el diumenge que be, ja sa m'acaban les idees per poguer preparar el dia anterior. I cada diumenge tinc avies a dinar i aquest plats van de maravella.
Gracies Sara
Hola Sara Maria!
Mira, aquesta recepta també te la penso copiar! Sóc un gran fan dels que fan al Senyor Parellada, però mai havia sabut com fer-ne... Ara ja ho sé!
Merci, Sara Maria!
Publica un comentari a l'entrada