*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 18 de gener del 2010

Trobada blocaire a Castellterçol

Finalment tinc temps per fer la crònica de la gran trobada que dissabte dia 9 varem fer a Castellterçol. En Manel, el generós, va organitzar una gran trobada, gràcies Manel!
Com que la convocatòria va tenir molt d’èxit, amb força gent nova, al matí ens varem dividir en dos grups per tal de poder fer les dues visites alternades amb un mínim de gent.

La primera visita fou a la Comercial Artesana Sosa, una empresa que ha sabut posar-se al dia tot seguint les revolucions que es produeixen en el món de la cuina.
Provinents de Badalona, es van instal•lar a Sant Quirze de Safaja cap al 1962, les seves neules i torrons és van fer força coneguts. Amb el temps van anar a Castellterçol, on són ara i on, ara fa deu anys, van començar aquesta aventura al costat de la cuina innovadora. També comercialitzen els seus productes a Cocineros.info
En Manel ho explica d’allò més bé aquí.

En acabar ens varem dirigir a l’empresa Conserves Coll, una empresa familiar dedicada al món dels bolets. Allí varem saber que si bé a Castellterçol es fan tòfones, a Moià, el poble del costat, no se’n fan... Ara no aneu tots als boscos de Castellterçol a buscar tòfones, es necessita un permís especial de la Generalitat per fer-ho doncs és un bolet protegit, i també es necessita un gran coneixement per trobar-ne, molts fan servir gossos que ensumen l’olor i marquen on hi ha el preuat tresor.

Però no sols es dediquen a la tòfona, qualsevol bolet del nostre país és benvingut a Conserves Coll. I ens els presenten en conserva, congelats o assecats. I com hi ha bolets que accepten una de les tècniques de conservació però altres no.
La presentació del Manel aquí.

El dinar a l’Hostal Castellterçol va ser una gran buffe. Plat darrera plat ens anaren servint plats ben elaborats i a molt bon preu. Gràcies pel menú que vareu elaborar, va estar genial!!!
La presentació del Manel aquí.

I, finalment, a la tarda, després d’una bona sobretaula. Ens varem dirigir a l’obrador de l’Elies Miró. Un mestre en l’elaboració de la xocolata, en té més d’una obra exposada al Museu de la Xocolata; a més és president de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Pastissers i Vicepresident del Gremi. La seva és una tradició familiar, es van instal•lar a Castellterçol al 1920... Ni més ni menys.
Ens va ensenyar com fer bombons, com els fan ells i com podíem adaptar la tècnica per fer-los a casa. Jo vaig haver de marxar abans no acabes la classe magistral, per què ho va ser, però els vaig poder provar gràcies a la Glòria, del Cafè de nit, que treballa prop meu i el dilluns varem anar a esmorzar juntes i me’n va dur. Gràcies Glòria!
La presentació del Manel aquí.

Trobades com aquestes són molt difícils d’organitzar, crec que varem tenir la sort que les tres empreses i el restaurant estiguessin al mateix poble. Sols agrair a les tres empreses la amabilitat d’obrir-nos les seves portes, i al Manel l’esforç per quadrar totes les visites.

Les cròniques que han fet, més puntualment, el altres blocaires:

Cuinar és generós
La cuina de casa
Apunts de cuina
Cuina per llaminers
Cuinetes
El Cafè de nit
DeCuina
La Cuina Vermella
Pa de nous
Fem un mos
La Quinta del Luculus
No tot són postres... A la cuina

12 comentaris:

Gemma ha dit...

Unes fotos molt xules, com sempre!
Va ser una gran trobada, molt ben organitzada i amb unes visites molt interessants. A totes tres visites ens van atendre molt bé!
On i quan serà la propera?

Cuinetes ha dit...

M'han encantat les fotos!!!! La trobada va ser xula!!
Mlts ptns!!!!

Pd: ens veiem divendres?

Fem un mos ha dit...

Va ser un dia genial, es van superar totes les postres expectatives, tan dels reunits com de les empreses que vam visitar, esperem la pròxima amb ganes.
petons

starbase ha dit...

Quines fotos!! Felicitats!! Ha valgut la pena esperar, de debò.

Per cert, jo també en tinc de crònica :-P.

Mercè ha dit...

Sara Maria, un plaer tornar-te a veure! :)
La veritat és que en Manel ha deixat el llistó ben alt per a la propera trobada! :) Crec que tots ens ho vam passar genial!
Les fotos molt boniques! :)
Petons!

maragda ha dit...

Va ser una gran trobada! i ens ho vam passar tan bé... que ens va deixar molt bon sabor de boca.
Esperarem la propera amb il·lusió.
B7

Ruben ha dit...

Mira que si t'arribes a perdre els bombons... estaven d'escàndol XD

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Sara Maria; Amb aquestes "fotos", semblava que estava dinant un altre cop... molt bé...¡¡ i totplegat quant hi vam ser-hi d'alló molt millor. Per tonar-ho a repetir, d'acord?. Fins la propera Sara Maria¡¡.

Glòria ha dit...

Encara que hi hagi vàries cròniques, sempre hi ha alguna cosa que a un o altre se'ns escapa i val la pena completar, eh?. Unes fotos molt maques.

Quin bombó et va agradar més?. A mi el de gerds.

josep ha dit...

Sara,
Com sempre fotos de primera per a una altra trobada de primera.
Una abraçada

Sara Maria ha dit...

Glòria, a mi em van agradar molt els de blat torrat i salat

Cuinagenerosa ha dit...

un plaer llegir la crònica i veure les teves fotos, com sempre. quan vulguis ja saps on és el camí, que et va quedar una visita pendent jejeje

Segueixen aquest bloc