*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 1 de març del 2010

Mandonguilles de bonítol guisades

Del programa Cuines de TV3, podeu veure la recepta aquí. Val a dir que jo la vaig fer amb tonyina en comptes de bonítol.

Ingredients:
- 600 gr. de bonítol
- 2 ous
- all i julivert
- pa remullat amb llet
- farina
- pebre i sal
- 1 gotet de conyac
- 2 cebes grosses
- 4 grans d'all
- 1 fulla de llorer
- 1 pebrot verd
- salsa de tomàquet
- 1 copa de vi blanc
- 2 patates mitjanes
- fumet
- oli d'oliva verge


En una cassola amb oli posar-hi els grans d'all aixafats, la fulla de llorer i la ceba picada. Deixar-ho sofregir.
Quan la ceba està daurada, afegir el pebrot verd picat i la salsa de tomàquet i deixeu-ho a foc suau.
Afegiu el vi blanc i deixe-ho reduïr. Poseu les patates tallades a trossos i el fumet. Deixeu-ho coure tot junt.

Mentrestant, poseu en un bol el bonítol picat, la sal, el pebre, l'all i el julivert picats, els ous, el pa remullat amb llet i el conyac. Remeneu-ho bé amb ajut d'una forquilla, o molt millor amb les mans.
Doneu forma a les mandonguilles i enfarineu-les, passeu-les una mica per la paella en oli abundant i ben calent.

Afegiu les mandonguilles a la cassola i deixeu-ho coure junt durant uns cinc minuts més.

5 comentaris:

josep ha dit...

Sara,
Molt bones, que dic?, boníssimes!.
Una abraçada

starbase ha dit...

Les mandonguilles marines m'agraden igual o més que les càrniques. Aquestes tenen molt bona pinta i caurà una versió més d'hora que tard... :-)

Francesc ha dit...

Aquestes mandonguilles de bonítol han de ser molt gustoses. Crec que, si faig aquesta recepta, la faré com tu dius, amb tonyina. Salutacions

Fem un mos ha dit...

Aquestes mandonguilles de tonyina deurien de estar boníssimes
petons

Anna de Llepadits ha dit...

Molt bones!

M'agrada molt el bonítol i aquestes mandonguilles segur que son molt bones! una altra apuntada als pendents!

Segueixen aquest bloc