Una amanida que es feia a casa i que sempre m’ha agradat. Se li pot anar afegint altres ingredients, olives, anxoves, nous, ou dur... Sols cal posar-hi imaginació. Tant és bona freda com tèbia. La mare també hi posava patata bullida però així és més lleugera...
Ingredients:
- mongetes verdes
- cebes
- tomàquets
- tonyina en oli d’oliva
Les mongetes es poden tallar a talls amples o bé en juliana tal com veieu a la imatge, a mi m’agraden més d’aquesta última manera. Es posa a bullir força aigua amb molta, molta sal. Quan bull s’hi posen les mongetes i es deixen que bullin uns set minuts (segons aconsella la Carme Ruscalleda en aquesta recepta).
Picar fina la ceba. Pelar (o no) el tomàquet i tallar-lo a daus petits. Barrejar-ho tot en un bol. Afegir-hi les mongetes refredades en aigua freda per tallar-ne la cocció (si cal les haurem reservat a la nevera).
Afegir-hi la tonyina esmicolada tot amanint-ho amb el seu oli.
Jo no hi poso ni sal ni vinagre, però se’n hi pot posar.
Les sobres es poden aprofitar barrejant-les amb pasta bullida i queda un plat de pasta ben bo.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
8 comentaris:
A nosaltres l'amanida de mongeta tendra també ens agrada molt. a més la pots deixar feta d'un dia per l'altra o pots aprofitar la verdura que ha sobrat d'un altre àpat. Va de conya!!
Ben cert, i és més bona i tot!!
las he probado de diferentes maneras pero con atún no, osea que tengo que llevarmela a pendientes
miquel
Una amanida sana i deliciosa, amb un munt de possibilitats.
Petons
Ei!
Aquesta la provaré! No tinc recepta d'amanida de mongeta verda i aquesta fa bona pinta! A més, es molt "tupperable". Bé!
I la crema de col d'aquí a sobre també me la penso fer, que té bona pinta i es temps de fer-ne!
Besets, bonica!
l'acabo de menjar, bonissima! gràcies!
Si que ès bona, a l'estiu ve molt de gust!! Gràcies!
Aquesta recepta te la copiaré un dia d'aquests!! Què bona!!!
Publica un comentari a l'entrada