
Ingredients:
- mongetes verdes
- cebes
- tomàquets
- tonyina en oli d’oliva
Les mongetes es poden tallar a talls amples o bé en juliana tal com veieu a la imatge, a mi m’agraden més d’aquesta última manera. Es posa a bullir força aigua amb molta, molta sal. Quan bull s’hi posen les mongetes i es deixen que bullin uns set minuts (segons aconsella la Carme Ruscalleda en aquesta recepta).
Picar fina la ceba. Pelar (o no) el tomàquet i tallar-lo a daus petits. Barrejar-ho tot en un bol. Afegir-hi les mongetes refredades en aigua freda per tallar-ne la cocció (si cal les haurem reservat a la nevera).
Afegir-hi la tonyina esmicolada tot amanint-ho amb el seu oli.
Jo no hi poso ni sal ni vinagre, però se’n hi pot posar.
Les sobres es poden aprofitar barrejant-les amb pasta bullida i queda un plat de pasta ben bo.
8 comentaris:
A nosaltres l'amanida de mongeta tendra també ens agrada molt. a més la pots deixar feta d'un dia per l'altra o pots aprofitar la verdura que ha sobrat d'un altre àpat. Va de conya!!
Ben cert, i és més bona i tot!!
las he probado de diferentes maneras pero con atún no, osea que tengo que llevarmela a pendientes
miquel
Una amanida sana i deliciosa, amb un munt de possibilitats.
Petons
Ei!
Aquesta la provaré! No tinc recepta d'amanida de mongeta verda i aquesta fa bona pinta! A més, es molt "tupperable". Bé!
I la crema de col d'aquí a sobre també me la penso fer, que té bona pinta i es temps de fer-ne!
Besets, bonica!
l'acabo de menjar, bonissima! gràcies!
Si que ès bona, a l'estiu ve molt de gust!! Gràcies!
Aquesta recepta te la copiaré un dia d'aquests!! Què bona!!!
Publica un comentari a l'entrada