
Ingredients:
- una rodanxa de salmó
- unes branques de farigola
- una fulla de llorer
- un gra d'all
- dues pastanagues
- oli
- sal i pebre
En una cassola que pugui anar al forn i al foc s'hi posa una bona quantitat d'oli, tenint en compte que després haurà de cobrir el tall de salmó. Posar al foc el més baix possible tot afegint-hi la farigola, el llorer, i l'all pelat. Pelar i tallar les pastanagues i també afegir-les a l'oli. Deixar confitar.
Partir la rodanxa de salmó tot traient-li l'espina, treure-li la pell i reservar.
Encendre el forn a uns 50-60 ºC.
Quan faci una estona que l'oli està confitant retirar-lo del foc i afegir-hi els talls de salmó salpebrats, han de quedar coberts. Si voleu podeu enretirar l'all per què no quedi tant fort de gust.
Posar la cassola al forn durant una mitja hora com a mínim.
Servir el salmó acompanyat de la pastanaga. L'oli el podeu colar i fer servir per amanir o coure més peix.
7 comentaris:
Un plat de salmó deliciós! m'encanta el peix i hi ha tantes varietats de cuinar-lo que no et canses mai!
Molts petons
Té molt bona pinta... L'únic que em fa por es que no quedi amb sensació de greixós....
Ricard, també m'ho va semblar a mi quan el vaig veure, però no, no hi queda pas!
Avui he fet salmó confitat (bé, avui el dino. El vaig fer ahir). Ja confirmarè si queda greixòs, però jo crec que no.
:)
Aquesta recepta de salmó ha de ser boníssima!!! Així no l'he menjat mai. supose que la quantitat d'oli deu ser molt i molt gran, no? Això de confitar vol dir coure a foc molt lent en l'oli, veritat? Però, llavors, com puc saber quina temperatura de l'oli es la correcta? Gràcies
Jo també he prvat alguna de les receptes del Jordi Anglí que ha fet a PLats. Surten molt bones, oi?
Francesc, el poses al forn a 50-60ºC que manté l'oli calent i confita el salmó.
Si Gemma, estan molt bé, ja en penjaré alguna altre que he fet i tinc pendent d'escriure...
Publica un comentari a l'entrada