A Estil9 TV fan un programa de cuina que es diu Plats. Van fer un salmó un dia semblant a aquest.
Ingredients:
- una rodanxa de salmó
- unes branques de farigola
- una fulla de llorer
- un gra d'all
- dues pastanagues
- oli
- sal i pebre
En una cassola que pugui anar al forn i al foc s'hi posa una bona quantitat d'oli, tenint en compte que després haurà de cobrir el tall de salmó. Posar al foc el més baix possible tot afegint-hi la farigola, el llorer, i l'all pelat. Pelar i tallar les pastanagues i també afegir-les a l'oli. Deixar confitar.
Partir la rodanxa de salmó tot traient-li l'espina, treure-li la pell i reservar.
Encendre el forn a uns 50-60 ºC.
Quan faci una estona que l'oli està confitant retirar-lo del foc i afegir-hi els talls de salmó salpebrats, han de quedar coberts. Si voleu podeu enretirar l'all per què no quedi tant fort de gust.
Posar la cassola al forn durant una mitja hora com a mínim.
Servir el salmó acompanyat de la pastanaga. L'oli el podeu colar i fer servir per amanir o coure més peix.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
7 comentaris:
Un plat de salmó deliciós! m'encanta el peix i hi ha tantes varietats de cuinar-lo que no et canses mai!
Molts petons
Té molt bona pinta... L'únic que em fa por es que no quedi amb sensació de greixós....
Ricard, també m'ho va semblar a mi quan el vaig veure, però no, no hi queda pas!
Avui he fet salmó confitat (bé, avui el dino. El vaig fer ahir). Ja confirmarè si queda greixòs, però jo crec que no.
:)
Aquesta recepta de salmó ha de ser boníssima!!! Així no l'he menjat mai. supose que la quantitat d'oli deu ser molt i molt gran, no? Això de confitar vol dir coure a foc molt lent en l'oli, veritat? Però, llavors, com puc saber quina temperatura de l'oli es la correcta? Gràcies
Jo també he prvat alguna de les receptes del Jordi Anglí que ha fet a PLats. Surten molt bones, oi?
Francesc, el poses al forn a 50-60ºC que manté l'oli calent i confita el salmó.
Si Gemma, estan molt bé, ja en penjaré alguna altre que he fet i tinc pendent d'escriure...
Publica un comentari a l'entrada