
Ingredients:
- 2 escaroles blanques
- 250 g de bacallà esqueixat
- 250 g de tonyina
- 4 seitons
- 100 g d'olives arbequines
Per a la salsa:
- 100 g d'ametlles torrades
- 60 g d'avellanes torrades
- 2 seitons
- 2 grans d'all
- 4 nyores
- un trosset de bitxo
- 2 llesques de pa fregit
- oli d'oliva
- vinagre
- sal
Per començar, poseu oli a escalfar en una paella.
Després afegiu-hi el pa.
A l'hora, poseu l'all i el bitxo en una altra paella.
Després poseu l'all, el bitxo, el pa i sal en un morter i piqueu-ho mentre hi afegiu les ametlles.
Piqueu-ho bé fins que us quedi una pasta ben fina. Aleshores incorporeu-hi la polpa de les nyores i les anxoves, i continueu picant-ho.
Quan tingueu una pasta fina, afegiu-hi una mica de l'aigua de les nyores i oli mentre aneu lligant la salsa.
Per acabar, poseu escarola en un plat i afegiu-hi el bacallà dessalat, la tonyina i les olives al damunt. Finalment afegiu-hi la salsa. I per decorar el plat, incorporeu-hi un parell d'anxoves.