*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 18 d’abril del 2007

Amanida Cèsar

Ingredients:
- 1 pit de pollastre
- enciams variats
- 150 gr. de formatge
- 4 llesques de pa de motllo
- 4-5 filets d’anxoves
- 2 rovells d’ou
- 2 alls
- 1 culleradeta de tàperes
- 1 culleradeta de mostassa antiga
- suc de ½ llimona
- ½ - ¼ culleradeta de salsa anglesa
- sal i pebre
- oli d’oliva verge extra


Es couen els pits de pollastre en aigua abundant, una mica de sal i unes branques de julivert durant uns 20 minuts. Es talla a daus i es reserven.

Per preparar la salsa es piquen els alls i les anxoves en un morter. Se li afegeixen els rovells d’ou, i es va incorporant d’oli poc a poc, fins a obtenir una pasta semblant a una maionesa. Si afegeix el suc de llimona, la salsa anglesa. Es tasta i, si cal, s’hi afegeix sal. Es barreja bé i es reserva.

Fer daus amb els formatge i posar-los en un bol juntament amb el pollastre. Afegir la salsa, unes tres cullerades, i barrejar bé.

Tallar el pa a daus i fregir-los en una mica d’oli calent.

Neteja i talla les fulles d’enciams, ben escorregudes. El plat es prepara posant l’enciam al mig, a sobre els daus de formatge i pollastre i el els daus de pa daurats. Es rega amb una mica de la salsa es decora amb les tàperes.

Es important amanir l’ensiam just abans de servir per que així no es queda musti.

Segueixen aquest bloc