*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 6 d’abril del 2007

Paella Parellada

La recepta se la va inventar el Sr. Parellada, del Restaurant 7 Portes de la Barceloneta, per tal d’evitar que els clients es taquessin les mans. El secret, tot és pelat i sense closca.

Ingredients:
- ½ quilo d’arròs
- 150 g de ceba
- 250 g de tomàquet madur
- 150 g de pebrot vermell
- Una sípia d'uns 500 gr.
- 200 g de pit de pollastre
- 200 g de llom de porc
- 1 botifarra
- 8 llagostins
- 12 musclos
- 30 g de pèsols escaldats
- oli d'oliva
- sal
- pebre
- orenga
- 50 ml de conyac o brandi
- 4 brins de safrà
- 50 g de calamar
- mig all
- julivert
- 1,2 l de fumet de peix


Per començar, enrossiu en un cassó amb oli d'oliva els llagostins pelats i salats.
Després, retireu els llagostins i daureu, al mateix cassó, el llom i el pollastre tallats en trossets. Quan la carn estigui daurada, abaixeu el foc i afegiu-hi el brandi. Deixeu-ho reduir tot una mica i retireu la carn.

A continuació, poseu-hi la ceba i el pebrot. Quan estiguin ben sofregits, incorporeu-hi el tomàquet pelat i sense llavors i deixeu-ho sofregir bé. Tot seguit, afegiu-hi les potes i les ales de la sípia i deixeu-ho coure. Quan estigui mig cuit, incorporeu-hi la resta de la sípia, el pollastre, el llom, les melses de les sípies triturades, la sal i l'orenga. Deixeu-ho coure a foc lent durant dues hores.

Per fer la picada, poseu en un morter el safrà, el julivert i l'all i piqueu-ho.

Tot seguit, poseu l'arròs a coure en una paella ben ampla amb una mica d'oli. Quan el gra d'arròs es torni una mica transparent, incorporeu-hi la botifarra, el sofregit i una mica de fumet calent. Deixeu-ho coure 8 o 9 minuts a foc lent.

Després, afegiu-hi els llagostins, els pèsols, la picada, el brou i els musclos.
Finalment, deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts i ja podreu emplatar-ho.

S'hi pot afegir rap.

Segueixen aquest bloc