Ingredients:
- ½ quilo d’arròs
- 150 g de ceba
- 250 g de tomàquet madur
- 150 g de pebrot vermell
- Una sípia d'uns 500 gr.
- 200 g de pit de pollastre
- 200 g de llom de porc
- 1 botifarra
- 8 llagostins
- 12 musclos
- 30 g de pèsols escaldats
- oli d'oliva
- sal
- pebre
- orenga
- 50 ml de conyac o brandi
- 4 brins de safrà
- 50 g de calamar
- mig all
- julivert
- 1,2 l de fumet de peix
Per començar, enrossiu en un cassó amb oli d'oliva els llagostins pelats i salats.
Després, retireu els llagostins i daureu, al mateix cassó, el llom i el pollastre tallats en trossets. Quan la carn estigui daurada, abaixeu el foc i afegiu-hi el brandi. Deixeu-ho reduir tot una mica i retireu la carn.
A continuació, poseu-hi la ceba i el pebrot. Quan estiguin ben sofregits, incorporeu-hi el tomàquet pelat i sense llavors i deixeu-ho sofregir bé. Tot seguit, afegiu-hi les potes i les ales de la sípia i deixeu-ho coure. Quan estigui mig cuit, incorporeu-hi la resta de la sípia, el pollastre, el llom, les melses de les sípies triturades, la sal i l'orenga. Deixeu-ho coure a foc lent durant dues hores.
Per fer la picada, poseu en un morter el safrà, el julivert i l'all i piqueu-ho.
Tot seguit, poseu l'arròs a coure en una paella ben ampla amb una mica d'oli. Quan el gra d'arròs es torni una mica transparent, incorporeu-hi la botifarra, el sofregit i una mica de fumet calent. Deixeu-ho coure 8 o 9 minuts a foc lent.
Després, afegiu-hi els llagostins, els pèsols, la picada, el brou i els musclos.
Finalment, deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts i ja podreu emplatar-ho.
S'hi pot afegir rap.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada