*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 9 d’abril del 2007

Peus de porc amb cargols

Ingredients:
- 4 peus de porc
- 500 gr. de cargols
- 100 gr. de pernil
- 1 cabeça d'alls
- 1 ceba
- 4 tomàquets madurs grossos
- 2 fulles de llorer
- ametlles torrades
- safrà, oli, sal i pebre

Si els peus de porc no són bullits, primer els renteu amb aigua abundant i poseu-los a bullir en una olla amb aigua i un pols de sal durant dues o tres hores. Han de quedar tous però no desfets.

Mentre es couen els peus, renteu els cargols ben dejunats i bulliu-los en una cassola amb aigua, la cabeça d'alls, les fulles de llorer i un grapat de sal durant una hora.

Traieu els peus de l'aigua de cocció, que deixareu refredar per poder separar la gelatina del greix. Un cop cuits els cargols, escorreu-los i reserveu-los.

Poseu una cassola al foc amb un bon raig d'oli i ofegueu-hi la ceba tallada a daus. Un cop cuita, afegiu-hi els tomàquets ratllats, uns quants brins de safrà i el pernil tallat a daus petits i deixeu-ho coure lentament durant quinze minuts.

Enfarineu els peus de porc i fregiu-los en una paella amb oli ben calent (millor tapar-los per què esquitxen molt). Incorporeu a la cassola del sofregit tres o quatre cullerades de la gelatina reservada, una picada d'all i ametlles i un raig d'aigua.
Quan s'hagin amalgamat aquests ingredients, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi els peus de porc i els cargols i deixeu que faci xup-xup durant una mitja hora.

Segueixen aquest bloc