Recepta del Llibre de Sent Soví.
Ingredients:
- albergínies
- cebes
- julivert, menta i marduix
- ous
- formatge ratllat
- panses
- alls
- espècies
- llet d’ametlles
- brou
- oli d’oliva verge
- greix (llard)
Escaldar les albergínies, tallades per la meitat, en aigua i sal. Un cop hagin bullit, treure-les i fer-les escórrer, tot prement-les entre dos plats o dues fustes.
Reservar les menys cuites i més consistents.
En un bol barrejar, la resta d’albergínies tallades, cebes, julivert, menta i marduix. Tot tallat ben petit.
Afegir-hi ous i formatge ratllat, panses i alls cuits, tot tallat petit.
Continuar barrejant-ho tot. S’hi poden afegir altres espècies.
Es farceixen les albergínies reservades amb aquesta barreja i es pleguen tot tancant-les. Al llarg o a l’ample, com vagi millor.
Es posen en una cassola sobre una ceba tallada. S’hi afegeix llet d’ametlles feta amb el brou, una mica d’oli, una mica de greix i es posa al forn.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
4 comentaris:
mm quina delicia, jo normalment en faig pero sempre farcides de carn, aquesta és una opcio perquè siguin mes lleugeres.
felicitats
Que bé que facis aquest recull de receptes del Sent Sovi!!! Quantes receptes bones aprenem amb tu. Enhorabona estimada!
Aquesta sí que és de tradició, tradició, eh?.
Fins demà!
Es una delas poques maneres que menjo Albergínies .
Publica un comentari a l'entrada