*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 23 de juliol del 2008

Brandada de bacallà

Ingredients:
- 750 gr. de bacallà
- 2 patates
- 1 got d’oli
- 2 alls
- 1 fulla de llorer
- 200 ml. de nata líquida
- nou moscada

Dessalar el bacallà i reservar.
Posar a bullir les patates pelades i tallades a trossos amb la fulla de llorer. Quan portin un quart d’hora bullint, afegir-hi el bacallà. Deixar coure uns 10 minuts més.

Amb una mica de líquid de la cocció, triturar les patates. Treure les espines que puguin quedar del bacallà.

Posar un una cassola o paella fonda, l’oli amb els alls. Deixar enrossir. Afegir les patates i el bacallà trossejat ben petit. Barrejar fins que quedi una pasta.
Afegir la nata líquida i una mica de nou moscada ratllada.
La consistència ha de ser com la d’un puré de patates.

9 comentaris:

Striper ha dit...

Es sencillament delicos. jo per cap d'any vaic fer tastets amb olives d'arago, i taronja confitada.

Francesc ha dit...

La brandada és un plat boníssim. Tinc una cosina de València que la broda quan la fa. Salutacions.
P.S. La represa del teu bloc vol dir que ja has tornat de vacances? Per cert, les teues fotos parisenques són una passada.

Sara Maria ha dit...

Bé, si, ja he tornat... Treballo tot l'agost... Però aniré fent les entrades a un ritme més estiuenc.

No tot són postres ha dit...

Com ho barregem? Amb la forquilla o amb la batedora?

Sara Maria ha dit...

Jo ho faig amb la batedora.

No tot són postres ha dit...

Què fas, coloques la batedora a sota del pot i vas fent a poc a pic (com si fessim maionesa) o amunt i avall fins que queda tot lligat?
Perdona, és que m'agrada molt la brandada però no n'he fet mai. Ja sé que semblen preguntes de col·legiala però...
PTNTS

Sara Maria ha dit...

Doncs acostumo a fer la brandada en una cassola de fang, i amb li dono unes voltes amb la batedora elèctrica dins la cassola mateix. Si es fa coure estona, es va desfent de mica en mica tot remenant-lo amb una cullera i sense necessitat de la moderna batedora.

El pare ha dit...

Acabo de descobrir el bloc a través d'aquesta recepta. M'agrada com ho expliques, ho fas senzill i entendor.
Esplèndid.

Sara Maria ha dit...

Benvingut El pare, gràcies!

Segueixen aquest bloc