*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 7 de juliol del 2008

Ànec a la taronja i coriandre

Ingredients:
- 1 cullera de coriandre picat
- sal i pebre
- pell d’una taronja gran ratllada
- 1 pit d'ànec
- 2 cullerades escalunyes finament tallades
- 4 taronges sense llavors grans tallades a rodanxes gruixudes
- 3 cullerades de licor taronja, com Grand Marnier, o suc de taronja fresc
- 2 cullerades de vinagre de vi negre
- 1 cullerada farigola fresca tallada o 1/4 d’assecada
- 2 tasses d’arròs salvatge i arròs integral cuits i barrejats


En un bol barrejar el coriandre, la pell de la taronja, sal i pebre.
Amb un ganivet fi marcar la pell de l’ànec.
Fregar el pit de l’ànec amb la barreja anterior, per tot arreu.
Posar els pits d’ànec sobre una paella a foc mig, pel costat de la pell, durant uns 10 minuts, fins que la pell agafi un color marró daurat.

Passar els pits a una cassola, que pugui anar al forn, i tirar-hi per sobre el greix que ha deixat anat a la paella.
Rostir-ho durant uns 10 minuts a 200ºC.

Reservar els pits d’ànec tapats amb paper d’alumini per que conservin l’escalfor, i afegir a la cassola les escalunyes. Deixar durant un minut.
Afegir les taronges, el licor, el vinagre i la farigola, deixar cuinar girant les taronges de tant en quant. Fins que el líquid s’evapori (uns 2 minuts). Salpebrar al gust.

Tallar els pits d’ànec en diagonal i servir en un plat en forma de ventall, decorar amb una munt de la barrejar d’arrossos, i afegir les taronges.
Servir calent.

5 comentaris:

Striper ha dit...

A mi m'entanta l'anec i aquest te una pinta que mmmmm...

Francesc ha dit...

Aquest plat és per a fer-lo un dia de festa i quedar com un cuiner de cinc forquetes! Ha d'estar boníssim. M'adderesc al comentari d'striper: MMMMMMMMMMMMMM! ;D

La cuina vermella ha dit...

Avui t'has superat amb aquesta recepta classico-exòtica!!!
Quina pinta més deliciosa!
Petons Sara Maria.

xaro ha dit...

Tot i que he decidit que haig de perdre uns quants Kg., guardo aquesta fantàstica recepta per fer-la més endavant i com diu en Francesc quedar com un cuinera estrella!
felicitats

Un petò

Xaro

Delicias ha dit...

Hola Sara, com va? Ens ha encantat aquesta recepta d'ànec. La guardem amb el teu permís.
Et felicitem pel teu blog, ens encanta!!!
Fins aviat!!!

Segueixen aquest bloc