Ingredients:
- 1 cullera de coriandre picat
- sal i pebre
- pell d’una taronja gran ratllada
- 1 pit d'ànec
- 2 cullerades escalunyes finament tallades
- 4 taronges sense llavors grans tallades a rodanxes gruixudes
- 3 cullerades de licor taronja, com Grand Marnier, o suc de taronja fresc
- 2 cullerades de vinagre de vi negre
- 1 cullerada farigola fresca tallada o 1/4 d’assecada
- 2 tasses d’arròs salvatge i arròs integral cuits i barrejats
En un bol barrejar el coriandre, la pell de la taronja, sal i pebre.
Amb un ganivet fi marcar la pell de l’ànec.
Fregar el pit de l’ànec amb la barreja anterior, per tot arreu.
Posar els pits d’ànec sobre una paella a foc mig, pel costat de la pell, durant uns 10 minuts, fins que la pell agafi un color marró daurat.
Passar els pits a una cassola, que pugui anar al forn, i tirar-hi per sobre el greix que ha deixat anat a la paella.
Rostir-ho durant uns 10 minuts a 200ºC.
Reservar els pits d’ànec tapats amb paper d’alumini per que conservin l’escalfor, i afegir a la cassola les escalunyes. Deixar durant un minut.
Afegir les taronges, el licor, el vinagre i la farigola, deixar cuinar girant les taronges de tant en quant. Fins que el líquid s’evapori (uns 2 minuts). Salpebrar al gust.
Tallar els pits d’ànec en diagonal i servir en un plat en forma de ventall, decorar amb una munt de la barrejar d’arrossos, i afegir les taronges.
Servir calent.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
5 comentaris:
A mi m'entanta l'anec i aquest te una pinta que mmmmm...
Aquest plat és per a fer-lo un dia de festa i quedar com un cuiner de cinc forquetes! Ha d'estar boníssim. M'adderesc al comentari d'striper: MMMMMMMMMMMMMM! ;D
Avui t'has superat amb aquesta recepta classico-exòtica!!!
Quina pinta més deliciosa!
Petons Sara Maria.
Tot i que he decidit que haig de perdre uns quants Kg., guardo aquesta fantàstica recepta per fer-la més endavant i com diu en Francesc quedar com un cuinera estrella!
felicitats
Un petò
Xaro
Hola Sara, com va? Ens ha encantat aquesta recepta d'ànec. La guardem amb el teu permís.
Et felicitem pel teu blog, ens encanta!!!
Fins aviat!!!
Publica un comentari a l'entrada