De receptes de salses bolonyeses n’hi ha tantes com cuiners, aquesta la vaig trobar per internet i deia que era a la manera de l’Orson Welles.
Ingredients:
- 300 gr. de carn de vedella picada
- 200 gr. de carn de porc picada
- 1 pastanaga
- 1 branca d’api
- 1 pebrot verd italià
- 1 ceba gran
- 3 dents d’all
- 1 kg. de tomàquets vermells
- 1 llauna de tomàquet concentrat
- 1 got de vi blanc sec
- 1 got de brou o una cullerada de brou concentrat
- tabasco
- orenga
- alfàbrega
- sal i pebre
- oli d’oliva verge
Fregir les carns en una paella, remenant bé per tal que quedi separada i no en bloc. Reservar en una cassola.
Fregir en la mateixa paella la ceba ben picada, afegir l’api, i la pastanaga, també picats. Després el pebrot verd picat.
S’afegeixen les espècies i es deixa coure tapat a foc lent.
Després d’uns minuts s’afegeixen els tomàquets picats, pelats i sense llavors, i el concentrat de tomàquet. Es remou i s’afegeix a la carn.
Es posa la cassola al foc lent, tot afegint el vi, l’all picat, el brou, la salsa anglesa i el tabasco, al gust. Es corregeix de sal i pebre.
Es tapa la cassola i es deixa coure durant una hora, hora i mitja. Afegint aigua o més brou si es queda sec i remenant per que no es quedi enganxat.
Es recomanable fer-ne molta i congelar-la en pots.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
4 comentaris:
Amb permis he sucat pa.
Molt bona la idea de la congelació. Per a l'estiu, beníssim. Salutacions.
hola! aixó si és una bona salsa bolognesa ehh.
felicitats
Bestial!
Publica un comentari a l'entrada