Com diu en Jaume Fàbrega, no es tracta de cremar l'all sino de deixar-los ben rossejats.
Ingredients:
- 1 kg. de rap en rodanxes
- 5 alls tallats per la meitat
- 2 tomàquets
- oli d'oliva verge
- sal
En una paella o cassola de ferro fregiu els alls, fins que quedin d'un color marró i tot vigilant que no es cremin. Retirar-los i reservar-los.
En el mateix oli afegir els tomàquets ratllats i sofregiu-lo.
Afegiu aigua fins que veieu que n'hi ha prou per a cobrir el peix. Afegir-hi el peix i els alls picats en el morter. Saleu.
Feu-ho coure fins que el peix estigui al punt.
S'hi pot afegir julivert, ametlles, pinyons, vi ranci, llorer, pebre...
(La foto és de flickr)
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
11 comentaris:
Bo, senzill i molt nostre.Aquestes son les receptes que més m'agradant! Salutacions,
Peix fresquet i bó + receptes tradicionals = éxit segur. Felicitats!
Ufff dues coses que m'agradfen segur que esta bonisim.
Aquest plat ha de ser boníssim. El rap és un dels peixos que més m'agrada menjar. Me l'apunte, la recepta. Salutacions
un dels millors plats de la nostra cuina marinera. no sabia que fos tan fàcil de fer, em sembla que no trigaré a fer-ne, gràcies per la recepta.
M'agrada perquè em sembla ben fàcil i bo. Però no té molt gust d'all, la salsa? M'has donat una idea per aquest cap de setmana.
Concepció
Concepció, si deixes coure l'all tal com diu, sense cremar-lo, no és nota tant com sembla.
A mi no m'agrada el peix en general, però el rap és un dels que suporto.
¿Sabías que hace dos años, en el anterior Fórum de Girona, la Ruscadella enseño a aprovechar todo de este "sapo"? Ojos, que dio a comer en directo, piel, hígado -qué rico- .....
¿Y a la brasa? Si no fuera por el precio......
Ostres! acabo de flipar!
Però si que es senzill fer rap a l'all cremat?? jo em pensava que era molt elaborat.
Mira una altre que m'imprimeixo!
Gràcies Sara Maria.
Records
Preciosa, quin tros de rap que ens has fotografiat, la recepta genial, però això que diu el pingue de menjar els ulls, nosé, nosé... molts petons.
Jo del rap m'ho menjo tot (excepte els ulls), però el Pere també se'ls menja!
Llàstima del preu que sinó en menjaria cada setmana. La seva carn, boníssima i a més a més SENSE ESPINES, la qual cosa és ideal per a les criatures!
Si vols, pots passar-te pel meu bloc, on trobaràs una cosa per a tu.
Bona Pasqua.
Una abraçada
Publica un comentari a l'entrada