De El gran llibre de la cuina de les àvies de Jaume Fàbrega.
Ingredients:
- 300 gr. de carn de vedella picada
- 300 gr. de carn de porc picada
- 150 gr. de sobrassada
- 100 gr. de cansalda viada
- 30 gr. de pinyons
- 1 cullerada petita de marduix (mejorana)
- 1 cullerada petita de pa ratllat
- 2 ous
- 6 llenques de cansalada
- 8 fulles de col
- 1 ceba mitjana
- 2 tomàquets
- 1 all
- farina
- oli d'oliva
- 1 tassa de brou o aigua
Escaldeu les fulles de col, escorreu-les i reserveu-les.
Peleu, treieu les llavors i piqueu els tomàquets, reserveu-los.
En una cassola barregeu la carn escapolada, la sobrassada tallada a trossets, el pa ratllat, els ous, la cansalda viada a trossos petits i el marduix. Salpebreu.
Pasteu-ho amb les mans, en acabar formeu un cilindre allargassat amb la barreja damunt el marbre de la cuina. Enfarineu-lo lleugerament.
Envolteu el cilindre, primer amb les llenques de cansalada, i després amb les fulles de col.
En una cassola al foc sofregiu la ceba, quan estigu transparent afegir els alls i els tomàquets. Afegiu-hi una mica de brou o aigua.
Poseu el cilindre en una safata per anar al forn i aboqueu-hi a sobre el sofregit de la cassola. Tapeu amb paper d'alumini.
Posar-ho al forn a temperatura mitjana aproximadament una hora (segons el forn). Aneu-ho ruixant de tant en quant amb el suc de la cocció.
Quan estigui cuit, passeu el suc de la cocció pel xinès i serviu a talls amb la salsa per sobre.
També és molt bo fred.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
4 comentaris:
Bonisim aquesta recepta l'apunto.
Bona bona recepta, però m'esperaré a l'hivern vinent perque ara amb la caloreta... tela!
Això ha de ser boníssim. No sembla massa complicat. Me l'apunte
jaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrllllllllll!!!
Què bona Sara Mariaaaaaaaaaaaaaa!!!
Besets, guappa!
Publica un comentari a l'entrada