*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 11 de maig del 2009

Braç de carn

De El gran llibre de la cuina de les àvies de Jaume Fàbrega.

Ingredients:
- 300 gr. de carn de vedella picada
- 300 gr. de carn de porc picada
- 150 gr. de sobrassada
- 100 gr. de cansalda viada
- 30 gr. de pinyons
- 1 cullerada petita de marduix (mejorana)
- 1 cullerada petita de pa ratllat
- 2 ous
- 6 llenques de cansalada
- 8 fulles de col
- 1 ceba mitjana
- 2 tomàquets
- 1 all
- farina
- oli d'oliva
- 1 tassa de brou o aigua


Escaldeu les fulles de col, escorreu-les i reserveu-les.
Peleu, treieu les llavors i piqueu els tomàquets, reserveu-los.

En una cassola barregeu la carn escapolada, la sobrassada tallada a trossets, el pa ratllat, els ous, la cansalda viada a trossos petits i el marduix. Salpebreu.

Pasteu-ho amb les mans, en acabar formeu un cilindre allargassat amb la barreja damunt el marbre de la cuina. Enfarineu-lo lleugerament.

Envolteu el cilindre, primer amb les llenques de cansalada, i després amb les fulles de col.

En una cassola al foc sofregiu la ceba, quan estigu transparent afegir els alls i els tomàquets. Afegiu-hi una mica de brou o aigua.

Poseu el cilindre en una safata per anar al forn i aboqueu-hi a sobre el sofregit de la cassola. Tapeu amb paper d'alumini.
Posar-ho al forn a temperatura mitjana aproximadament una hora (segons el forn). Aneu-ho ruixant de tant en quant amb el suc de la cocció.

Quan estigui cuit, passeu el suc de la cocció pel xinès i serviu a talls amb la salsa per sobre.

També és molt bo fred.

4 comentaris:

Striper ha dit...

Bonisim aquesta recepta l'apunto.

starbase ha dit...

Bona bona recepta, però m'esperaré a l'hivern vinent perque ara amb la caloreta... tela!

Francesc ha dit...

Això ha de ser boníssim. No sembla massa complicat. Me l'apunte

Massitet ha dit...

jaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrllllllllll!!!
Què bona Sara Mariaaaaaaaaaaaaaa!!!
Besets, guappa!

Segueixen aquest bloc