Un altre dels purés del llibre Une petite faim. 280 mets salés & sucrés
Ingredients:
- 1 kg. de patates (bintje si és possible)
- 60 gr. de mantega
- 25 cl. de llet sencera
- 2 beines de safrà mòltes
- uns pistils de safrà
- 1 cullerada sopera de grans de sèsam
- nou moscada
- sal i pebre
Netejar les patates i, sense pelar-les, posar-les en aigua freda al foc. Deixar bullir 30 minuts.
Fer bullir la llet, apartar-la del foc i deixar-hi reposar el safrà, en pols i els pistils.
Torrar els grans de sèsam durant uns 2 minuts fins que siguin daurats.
Pelar les patates i passar-les pel passa-purés a mida fina. Afegir-hi la mantega a daus i la llet amb el safrà. Salpebrar al gust. Afegir-hi una mica de nou moscada ratllada i acabar afegint-hi els grans de sèsam torrats.
Per acompanyar peix escaldat, rôti de porc o pollastre.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
5 comentaris:
Ha de ser un plat amb un sabor potent. M'agrada
Un bon suggeriment per fer acompanyaments. I és que les patates són tant boooooones!
Bones, bones, bé es mereixen el nom d'una plaça!!!
oooooohhhhhhh! es que la patata es tant bona!
A casa la patata ens embogeix, a l'estiu fem molt el braç de gitano de patata.
Records
m'apunto als fans de la patata i el puré, aquest, amb el toc del safrà i el sèsam, superior.
Publica un comentari a l'entrada