Del curs de cuina amb saüc, amb la Suzette d’Herbes Nogués durant la festa de les Trementinaires a Tuixent.
Ingredients:
- 75 gr. de mantega
- 75 gr. de sucre
- 1 ou
- 125 gr. de farina
- gelea de flor de saüc
- suc de baies de saüc
Barrejar la mantega pomada, el sucre i l’ou, batre-ho fins que quedi espumós.
Afegir la farina de mica en mica tot barrejant.
Pastar la barreja i deixar-la reposar uns 20 minuts a la nevera embolicada amb paper film.
Aplanem la pasta, tot aconseguint un gruix d’uns 0,5 – 1 cm. Fem rodones amb l’ajut d’un motlle o un got. Fem també cercles foradats per afegir a sobre dels anteriors i fer-ne unes bores.
Omplir els pastissets amb gelea de flor de saüc i, a sobre, suc de baies de saüc.
Pintar les bores amb ou batut.
Coure a forn escalfat a 180ºC durant uns 20 – 30 minuts.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
5 comentaris:
que bones les galetes Sara Maria, quina manera més original d'aprofitar els fruits de la natura. Petons.
Flors en tenc, de seques... baies no n'he trobat enlloc. N'hauré de sembrar!
...aquest curs ha donat per molt no? Desconeixia les qualitats del saüc...i ho apunto!
Aquestes galetes...ara en menjaria una, o dues, o....
Ptns
sí que n'has tret profit, d'aquest curs, els pastissets es veuen deliciosos.
saps que no he tastat mai les baies de saüc? per aquí n'h ha però no n'he collit mai, quan en torni a veure les colliré i intentaré fer-ne un suc, una melmelada o un pastisset.
Jo tampoc les havia tastat mai, i ara, tinc xarop de saüc que he fet amb flors que em vaig dur i és el refresc que tinc a la nevera. Es dilueix el xarop en aigua, al gust, i es deixa refredar... Deliciós!!
Aaahh, la base dels pastissets és una recepta suïssa de galetes que queden d'allò més bé, soles o farcides.
Publica un comentari a l'entrada