*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 12 de juny del 2009

Pastissets de flors i baies de saüc

Del curs de cuina amb saüc, amb la Suzette d’Herbes Nogués durant la festa de les Trementinaires a Tuixent.

Ingredients:
- 75 gr. de mantega
- 75 gr. de sucre
- 1 ou
- 125 gr. de farina
- gelea de flor de saüc
- suc de baies de saüc

Barrejar la mantega pomada, el sucre i l’ou, batre-ho fins que quedi espumós.
Afegir la farina de mica en mica tot barrejant.
Pastar la barreja i deixar-la reposar uns 20 minuts a la nevera embolicada amb paper film.

Aplanem la pasta, tot aconseguint un gruix d’uns 0,5 – 1 cm. Fem rodones amb l’ajut d’un motlle o un got. Fem també cercles foradats per afegir a sobre dels anteriors i fer-ne unes bores.

Omplir els pastissets amb gelea de flor de saüc i, a sobre, suc de baies de saüc.

Pintar les bores amb ou batut.

Coure a forn escalfat a 180ºC durant uns 20 – 30 minuts.

5 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

que bones les galetes Sara Maria, quina manera més original d'aprofitar els fruits de la natura. Petons.

Chis ha dit...

Flors en tenc, de seques... baies no n'he trobat enlloc. N'hauré de sembrar!

Marta Padenous ha dit...

...aquest curs ha donat per molt no? Desconeixia les qualitats del saüc...i ho apunto!
Aquestes galetes...ara en menjaria una, o dues, o....
Ptns

Cuinagenerosa ha dit...

sí que n'has tret profit, d'aquest curs, els pastissets es veuen deliciosos.
saps que no he tastat mai les baies de saüc? per aquí n'h ha però no n'he collit mai, quan en torni a veure les colliré i intentaré fer-ne un suc, una melmelada o un pastisset.

Sara Maria ha dit...

Jo tampoc les havia tastat mai, i ara, tinc xarop de saüc que he fet amb flors que em vaig dur i és el refresc que tinc a la nevera. Es dilueix el xarop en aigua, al gust, i es deixa refredar... Deliciós!!
Aaahh, la base dels pastissets és una recepta suïssa de galetes que queden d'allò més bé, soles o farcides.

Segueixen aquest bloc