Del curs de cuina amb saüc, amb la Suzette d’Herbes Nogués durant la festa de les Trementinaires a Tuixent.
Ingredients:- 1 litre d’aigua
- 2 llimones
- 12 flors de saüc
- 1 quilo de sucre aproximadament
Escalfem l’aigua amb 75 gr del sucre per tal d’ajudar a diluir-lo. Tallem les llimones a rodanxes o trossos i junt amb les flors ho afegim a l’aigua.
Tapem l’olla amb un drap i ho deixem a sol i seré durant dos o tres dies, fins que comença a fer bombolles.
Es cola pel xinès i mesurem la quantitat que ha quedat de líquid, i afegim la mateixa quantitat, menys els 75 gr. que havíem posat abans, de sucre.
Posar-ho al foc en una cassola per tal que redueixi. Quan arrenqui el bull retirar-ho del foc i envasar en pots en calent, així no cal tancar-los al bany maria. (Els pots abans s’hauran passat per aigua bullent per tal d’eliminar-ne bactèries, tal com es fa amb les melmelades).
Serveix per donar un toc especials als postres, o per diluir en aigua i fer-ne una beguda molt refrescant.
Més endavant més receptes amb aquest xarop.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
14 comentaris:
Un remei del que sempre he sentit parlar.
Hola estimada, em vens com anell al dit, tinc unes quantes receptes que demanen xarop de saüc i no en tenia ni idea de com fer-lo. Moltes gràcies princesa.
Saps que envejo els teus dimarts a la boqueria, però enveja de la sana!!!
Ptnts
No sabia res d'aquest xarop. Ha de ser bo.
Doncs si, és bo, i en beguda, molt refrescant. També en farem un gelat i una gelatina. I unes tartaletes boníssimes.
Jo ja en tinc una olla al balcó
Jo fa anys que el faig i és una passada de bo. Jo amb la gelatina que diu la Sara Maria faig el farcit d'un braç de gitano. Deliciós!!!!
I a l'hivern pels refredats si es barreja amb aigua calenta, un raig de llimona i una cullerada de mel t'estalvies sovint la visita al metge.
El saüc és un dels meus arbres preferits ;-)))
Espero amb impaciència aquestes noves receptes...
Sambucus, siii, és la millor recepta contra els refredats!!!
Si deixeu més dies a fermentar es fa gasosa de saüc, i encara més dies, cava de saüc.
On puc trobar les flors de saüc, per poder fer aquestes receptes tant meravelloses???
Emma, jo les vaig recollir directament a la zona de Tuixén... Per recollir-les al camp s'ha d'anar amb compte per què hi ha un arbust que s'assembla molt al saüc i que és tòxic. L'autèntic Saüc, al camp, acostuma a estar prop de l'aigua. No sé si podries conèixer algú que en tingués algun al jardí...
bona tarda! m'agrada molt aquesta recepta del xarop de saüc, peroi no em queda clar que pasa amb el sucre.... primer parla d'1kg de sucre i després de 75gr.... m'ho podeu aclarir? gràcies!
Jordi Roca, tens tota la raó, ja ho he corregit
Jordi, tens raó, senzillament amb l'aigua s'ha de posar sols 75 gr, i la resta com diu, segons el pes del que resulta. Ja ho he corregit. Gràcies.
"És mesura el líquid que ha quedat i afegim la mateixa quantitat, menys els 75 gr. que havíem posat abans, de sucre" Si, p. ex, pesa 800 g hem d'afegir 800-75 g de sucre?
Jal on, correcte
Publica un comentari a l'entrada