*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 23 de gener del 2012

Escuma de Tiramisú

En Pep Nogué ens va fer aquesta escuma a l'Espai Consum Bonpreu. Feia dies que tenia guardat el sifó a l'armari, és una bona recepta per treure'l. Jo l'he fet amb menys cafè i sense Amaretto, però us deixo la recepta tal qual la va fer en Pep.

Ingredients:
- 175 gr. de mascarpone
- 175 gr. de nata per muntar
- 175 gr. de llet sencera
- 25 ml. d'Amaretto
- 8 gr. de cafè soluble
- 90 gr. de sucre
- cacau en pols
- 2 càrregues de sifó cream

Barrejar el mascarpone i la llet tot triturant-ho per que quedi ben fi.
Afegir-hi la nata, el café soluble i l'Amaretto. Continuar triturant bé per tal que el sucre es dissolgui.
Colar-ho en un colador fi per tal d'evitar problemes amb els sifó.

Si el sifó és de 500 ml haurem de fer dos sifons, doncs la quantitat de barreja és superior.

Posem la barreja dins el sifó i una o dues càrregues (tenint en compte l'assenyalat anteriorment). Un cop s'ha buidat la càrrega la traiem i posem el sifó a la nevera fins el moment de servir.

Es serveix l'escuma en una copa o vol i l'empolsinem amb cacau.

14 comentaris:

Anna Hallado ha dit...

Hehe, ahir vaig fer tiramisú (normal) i quina feinada amb les fotos!!!
Ara no hi ha manera, tu!
No sé si amb el taller he après o desaprès.
Petonets
Feliç setmana

Tapa't de tapes ha dit...

Carai, Sara Maria... quina mousse més bona! Tot i que potser prefereixo el tiramisú tradicional.. s'hauria de provar! Petonet

Miquel ha dit...

molt bona la escuma en sifón

starbase ha dit...

Sempre va bé tenir ocasions de treure el sifó a pasejar :)
i m'encanta el tiramisú :))

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Doncs després de veure la pinta que fa i amb el que m'agrada el tiramisú, s'haurà de treure la pols al sifó!
Petons
Sandra

margot ha dit...

Hola Sara me lo pasé genial el sábado!!!
No nos quedamos mas ya que Miquel tenia un examen.

Esta espuma la tengo que hacer yo, ya que no tengo practica con el sifón, así practico.
Besos

Cuinetes ha dit...

El tiramisú és un dels meus postres preferits! I amb escuma ja deu ser la bomba!

Molts petons!!! ;)

Fem un mos ha dit...

Una forma diferent de fer el tiramisú, a nosaltres ens va encantar
Petons

Francesc ha dit...

Quina recepta més vistosa i gustosa!!! Això del sifó m'està fent moltes ganes. A veure si el demane per al meu aniversari. Besades

malVIatge ha dit...

Ostres deu ser la bomba! Però com a "novato" que soc, em perdo un xic amb lo del sifó cream. Ques és? Com va? Hi han d'altres maneres de fer-lo si no es té aquest aparell?

Sara Maria ha dit...

El sifó és un dels estris que en Ferran Adrià ha socialitzat. Va molt bé per fer escumes, dolces i salades. Fer-ho sense sifó... Jo muntaria la nata amb la batedora elèctrica, i també el mascarpone i després els barrejaria amb molt de compte...

malVIatge ha dit...

Moltes gràcies... farem la prova amb el sifó aprofitant que ens el deixen...

Ricard Sampere ha dit...

Bona excusa per desenpolvar el sifó... El tinc ben abandonat...

Tiriti ha dit...

Que dolça!!! "quina sifo nia" !! chist dolent, ptns, guapaaaaaaaaaaaaa!!!

Segueixen aquest bloc