En Pep Nogué ens va fer aquesta escuma a l'Espai Consum Bonpreu. Feia dies que tenia guardat el sifó a l'armari, és una bona recepta per treure'l. Jo l'he fet amb menys cafè i sense Amaretto, però us deixo la recepta tal qual la va fer en Pep.
Ingredients:
- 175 gr. de mascarpone
- 175 gr. de nata per muntar
- 175 gr. de llet sencera
- 25 ml. d'Amaretto
- 8 gr. de cafè soluble
- 90 gr. de sucre
- cacau en pols
- 2 càrregues de sifó cream
Barrejar el mascarpone i la llet tot triturant-ho per que quedi ben fi.
Afegir-hi la nata, el café soluble i l'Amaretto. Continuar triturant bé per tal que el sucre es dissolgui.
Colar-ho en un colador fi per tal d'evitar problemes amb els sifó.
Si el sifó és de 500 ml haurem de fer dos sifons, doncs la quantitat de barreja és superior.
Posem la barreja dins el sifó i una o dues càrregues (tenint en compte l'assenyalat anteriorment). Un cop s'ha buidat la càrrega la traiem i posem el sifó a la nevera fins el moment de servir.
Es serveix l'escuma en una copa o vol i l'empolsinem amb cacau.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
14 comentaris:
Hehe, ahir vaig fer tiramisú (normal) i quina feinada amb les fotos!!!
Ara no hi ha manera, tu!
No sé si amb el taller he après o desaprès.
Petonets
Feliç setmana
Carai, Sara Maria... quina mousse més bona! Tot i que potser prefereixo el tiramisú tradicional.. s'hauria de provar! Petonet
molt bona la escuma en sifón
Sempre va bé tenir ocasions de treure el sifó a pasejar :)
i m'encanta el tiramisú :))
Doncs després de veure la pinta que fa i amb el que m'agrada el tiramisú, s'haurà de treure la pols al sifó!
Petons
Sandra
Hola Sara me lo pasé genial el sábado!!!
No nos quedamos mas ya que Miquel tenia un examen.
Esta espuma la tengo que hacer yo, ya que no tengo practica con el sifón, así practico.
Besos
El tiramisú és un dels meus postres preferits! I amb escuma ja deu ser la bomba!
Molts petons!!! ;)
Una forma diferent de fer el tiramisú, a nosaltres ens va encantar
Petons
Quina recepta més vistosa i gustosa!!! Això del sifó m'està fent moltes ganes. A veure si el demane per al meu aniversari. Besades
Ostres deu ser la bomba! Però com a "novato" que soc, em perdo un xic amb lo del sifó cream. Ques és? Com va? Hi han d'altres maneres de fer-lo si no es té aquest aparell?
El sifó és un dels estris que en Ferran Adrià ha socialitzat. Va molt bé per fer escumes, dolces i salades. Fer-ho sense sifó... Jo muntaria la nata amb la batedora elèctrica, i també el mascarpone i després els barrejaria amb molt de compte...
Moltes gràcies... farem la prova amb el sifó aprofitant que ens el deixen...
Bona excusa per desenpolvar el sifó... El tinc ben abandonat...
Que dolça!!! "quina sifo nia" !! chist dolent, ptns, guapaaaaaaaaaaaaa!!!
Publica un comentari a l'entrada