Aquesta recepta l'ha enviada en Pere, ens podrem xupar els dits amb ella! Però haurem de vigilar els quilos!
Ingredients
- 500 gr. de formatge mascarpone (el venen al supermercat en terrines de 250 gr.)
- 2 ous
- 400 gr. de melindros (millor que no estiguin ensucrats per sobre, en castellà es diuen “bizcochos de soletilla”)
- 8 cullerades soperes de sucre
- 6 tasses de cafè
- 2 cullerades soperes d’amaretto (és un licor italià, aquí el venen de la marca Disaronno)
- cacau amarg
En un plat gran i amb una forquilla barrejar els rovells d’ou amb 4 cullerades de sucre fins que quedi una massa blanca i fina. Afegir-hi el formatge mascarpone i barrejar-ho bé. Deixatar les clares a punt de neu amb una forquilla metàl•lica i barrejar-ho amb la massa anterior. No cal afegir tota la clara, depèn de la consistència que tingui la massa. No ha de quedar ni massa densa ni massa líquida.
Posar el cafè en un plat amb sucre (a gust) i l’amaretto. Remullar els melindros amb aquest líquid i escorre’ls bé amb la mà per a que no absorbeixin massa líquid. Posar-los al fons d’una safata com un empedrat. Cobrir-ho amb la meitat de la crema feta amb el formatge i els ous i repetir l’operació (així queden dues capes de melindros remullats i dues capes de crema de mascarpone.
Deixar-ho reposar a la nevera unes 12 hores.
Abans de servir-lo es pot donar forma a la superfície amb una cullereta per a que prengui la forma típica amb puntetes cap amunt i després cal escampar el cacau amarg en pols per sobre. Per espolsar el cacau és útil fer-ho amb un colador fi.
Ingredients
- 500 gr. de formatge mascarpone (el venen al supermercat en terrines de 250 gr.)
- 2 ous
- 400 gr. de melindros (millor que no estiguin ensucrats per sobre, en castellà es diuen “bizcochos de soletilla”)
- 8 cullerades soperes de sucre
- 6 tasses de cafè
- 2 cullerades soperes d’amaretto (és un licor italià, aquí el venen de la marca Disaronno)
- cacau amarg
En un plat gran i amb una forquilla barrejar els rovells d’ou amb 4 cullerades de sucre fins que quedi una massa blanca i fina. Afegir-hi el formatge mascarpone i barrejar-ho bé. Deixatar les clares a punt de neu amb una forquilla metàl•lica i barrejar-ho amb la massa anterior. No cal afegir tota la clara, depèn de la consistència que tingui la massa. No ha de quedar ni massa densa ni massa líquida.
Posar el cafè en un plat amb sucre (a gust) i l’amaretto. Remullar els melindros amb aquest líquid i escorre’ls bé amb la mà per a que no absorbeixin massa líquid. Posar-los al fons d’una safata com un empedrat. Cobrir-ho amb la meitat de la crema feta amb el formatge i els ous i repetir l’operació (així queden dues capes de melindros remullats i dues capes de crema de mascarpone.
Deixar-ho reposar a la nevera unes 12 hores.
Abans de servir-lo es pot donar forma a la superfície amb una cullereta per a que prengui la forma típica amb puntetes cap amunt i després cal escampar el cacau amarg en pols per sobre. Per espolsar el cacau és útil fer-ho amb un colador fi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada