La recepta me la va donar la mare d’uns amics que és alemanya. L’he fet moltes vegades com a entrant, acompanyant foundes de carn, o altres plats. No porta maionesa, com acostumem a trobar-la aquí a casa nostra, per això no és gens pesada.
De Munich (pot ser calenta)
Ingredients
- Uns 750 gr. de patates
- 1/8 l de brou (pot ser concentrat)
- 1 ceba
- 2-3 cullerades de vinagre
- 2-3 cullerades d’oli
- sal
- pebre
- julivert picat
Se bullen les patates (de igual mida) i es pelen encara calentes, es tallen a rodanxes fines. Un cop fredes es barregen amb la ceba tallada petita. S’amaneix amb la barreja del brou, vinagre i oli, la sal i el pebre, i el julivert picat.
Se l’hi poden afegir salsitxes tipus Frankfurt, tonyina i tàperes, cogombre en vinagre... al gust de cadascú.
Normal
Les patates bullides i tallades en rodanxes es barregen amb ceba picada, cogombres tallats en rodanxes o daus, ou dur, sal, pebre o comí (segons el gusto de cadascú), oli i vinagre. S’hi pot posar també cansalada fumada (bacon).
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
1 comentari:
Cierto es que la ensalada alemana no parece que lleve mayonesa. Quizás la inclusión de ésta es para adecuarla al gusto de cada uno. Pero también es cierto que, habiendo hecho varias veces esta receta, no llega ni por asomo a la ensalada alemana que puedes probar en Alemanía. Hablo de la parte sur, porque en el norte no he estado, y quizás pueda haber diferencias según donde la pruebes. Nosotros, en todas las ciudades donde estuvimos, la pedimos, pero su textura y su sabor son completamente diferentes.
Besos.
Publica un comentari a l'entrada