*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimarts, 30 de juny del 2009

Pastís de llimona amb cireres i maduixes

El vaig fer per l'aniversari d'uns amics, aprofitant dues receptes de l'últim curs de la Mireia Carbó al Caprabo. Va agradar molt.

Ingredients:
- una pasta brisa
Per la crema de llimona
- 2 o 3 llimones grosses i tendres (150 ml. de suc)
- 2 ous
- 150 gr. de sucre
- 100 gr. de mantega

Per el cobriment
- 150 gr. de cireres fresques
- 150 gr. de maduixes
- 75 gr. de sucre
- suc de llimona
- un sobre de gelatina en pols Royal (sense gust)


Estendre la pasta brisa sobre un motlle rodó, i coure'l tal com diuen les indicacions, però sense foradar-lo si no posant un pes (cigrons crus) per tal que no pugi. Reservar.

Pel farcit fer la Lemon Curd tal com explico en aquesta recepta.
Posar al fons del motllo amb la pasta brisa cuita i deixar refredar. Millor a la nevera.

Pel cobriment, treure els pinyols de les cireres i tallar les maduixes a quarts.
Afegir-hi el suc de llimona i el sucre. Deixar reposar uns 15 minuts i posar al foc suau fins a aconseguir un almívar dens (uns altres 15-20 minuts).
Si es vol es pot anar treien la bromera que fa, són impureses.
En un got amb una mica d'aigua desfer la gelatina i afegir-ho a la barreja anterior.
Deixar coure uns segons i apartar del foc.
Refredar una mica i posar-ho a sobre la Lemon Curd cobrint el pastis.
Deixar refredar a la nevera fins al moment de servir.

Jo no ho vaig fer, però es podria afegir també gelatina al Lemon Curd.

7 comentaris:

La Taula d'en Bernat ha dit...

M'encanten les dues darreres receptes. Trobo que ara a l'estiu els fruits vermells vénen molt de gust i són d'allò més refrescants.

Anna (de la Taula d'en Bernat)

Striper ha dit...

Nena tu ves donat idees que amb la panxa que ja faic.

Marta Padenous ha dit...

Ostres ostres aquesta darrera classe de la Mireia....va donar per molt!!! Bonissim...
Ptnts

Mercè ha dit...

Aquest pastís devia volar! Trobo que el gust de llimona combina molt bé amb els fruits vermells, i devia ser impressionant de gust!
Petons!

Glòria ha dit...

Una altra bona adaptació del lemon curd!. Molt bona idea!.

Fins aviat

Margarida ha dit...

Recepta doblement bona, per la crema de llimona i el cobriment de fruites. Molt bo sempre, sigui estiu o hivern. I amb aquests colors, molt atractiu el pastís.
Una abraçada

La cuina vermella ha dit...

Ets genial Sara Maria, com cuides als teus amics! Amb un pastís com aquest, tan deliciós i preciós segur que van quedar encantats.
Un petó.

Segueixen aquest bloc