
Ingredients:
- una cuixa de xai(1 kgr. Aproximadament)
- 3 grans d’all
- 1 cullera de vinagre
- 1 cullera de julivert picat
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge
- sal i pebre negra
- ½ copa de conyac
- 1 cullerot de fons de vedella
Per les verdures
- 12 cebetes
- 3 pastanagues
- 50 gr. de mantega
- 12 xampinyons
- ½ de vi negre
- 1 cullerot de fons de vedella
- sal i pebre negra
Picar al morter els alls i el julivert, barrejar amb l’oli, el vinagre, la sal i el pebre.
Untar la cuixa amb la barreja i posar al forn, ja escalfat a temperatura mitjana.
Barrejar el conyac amb el fons de vedella, i quan el be estigui daurat, mullar-lo amb aquesta barreja.
Pelar i tallar la ceba i les pastanagues, a talls regulars. Daurar en 25 gr. de mantega.
Afegir-hi els xampinyons sencers i nets, el vi i el fons de vedella i fer bullir sense tapar.
Quan les verdures estiguin a punt, corregir de sal i pebre. Si cal separa les verdures i deixar reduir una mica més la salsa.
Tornar a posar-hi les verdures i afegir-hi 25 gr. de mantega fora del foc.
Es serveix la cuixa acompanyada de les verdures al costat. S’hi poden posar patates fregides tallades a làmines.
2 comentaris:
mmmm, quina pinta!
salutacions d'una novata del món del blog!
Bona tarda,
Realment té molt bona pinta aquesta cuixa de xai! M'apunto la recepta!
Petonets!
Publica un comentari a l'entrada