Fa uns quants anys, molts, crec recordar que era cap el 90, vaig fer un curs de cuina en una escola que ja no existeix, es deia Cent-en-grana. A part de cuinar, varem aprendre les característiques de diverses tècniques i lèxic gastronòmic. Va ser tot un curs i molt profitós. Aquesta és una de les receptes que hi varem fer.
Ingredients:
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 5 xampinyons
- 2 porros
- 500 gr. d'espines de peix
- 250 gr. de galeres
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge
- 2 copes de vi blanc sec
- 2 1/2 litres d'aigua
- un ramet d'herbes
Pelar, rentar i tallar a trossos les verdures.
Rentar i tallar a trossos els peixos
Posar l’oli en una olla i saltejar les verdures i el peix. Mullar amb el vi i deixar reduir.
Afegir-hi el ramet d’herbes i l’aigua i deixar bullir, lentament i regularment, anant escumant de tant en quant. Ha d’anar fent durant una hora com a mínim.
Colar i desengreixar. Es pot congelar.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
5 comentaris:
Moltes gràcies per la recepta. És una d'aquelles coses que sempre pots necessitar i no en tenia la recepta. feia una espècie de "succedani" però em sortia més amb gust "sopa de malalt" que amb el que havia de tenir un fumet. Ah, i la crema de pastanaga i prèssec em penso que caurà aquest cap de setmana. Nyam!
Ei quina super-recepta...aquest és un super fumet de peix!
tnts
És una recepta base, depenent de per què vulguis el fumet hi pots afegir musclos, cintes...
Sóc de familia de pescadors i és la primera vegada que hi veig xampinyons per fer el fumet...
aixxx... les galeres, què bones... amb ganes de que sigui la temporada per poder-ne menjar...
per aquí baix, les cintes s'anomenen codorneres... i tens raó és un bàsic, per a infinitat de plats, pots anar variant el "pelut" (el peix que hi dóna gust), per casa no hi ha setmana que no hi hagi un pot de fumet per la nevera...
Suposo que els xampinyons els posen com a potenciador de sabor.
Publica un comentari a l'entrada