*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 31 d’agost del 2009

Escuma de foie-gras

Fa uns anys vaig fer a Hobbychef dos cursos de cuina (la foto l’he treta del seu web), un de textures i l’altre d’escumes. Aquí algunes de les receptes que varem fer durant els cursos, algunes també fetes, més tard, a casa.

Ingredients:
- 100 gr. de foie-gras d’ànec fresc (es pot substituir per una terrina de foie)
- 200 gr. de brou d’au
- sal i pebre


Deixar temperar el foie fora de la nevera, netejar-lo tot traient-li les venes centrals. Reservar en un bol.
Escalfar el brou fins que arrenqui el bull i tirar-lo, ben calent, sobre el foie i triturar ràpidament per obtenir una crema fina. Si teniu un got americà us facilitarà la tasca.

Salpebrar al gust.
Passar per un colador fi i deixar refredar.
Omplir un sifó (1/2 litre), enroscar la càpsula i agitar.

Retirar la càpsula i deixar reposar a la nevera fins al moment de servir.

Es pot empolsegar amb unes avellanes torrades i picades.
També per acompanyar un filet, o un ou poché... o fins i tot per farcir unes flors de carbassó.

6 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Quin glamou que té el teu blog Sarah Mary (com et diu la Mar, em va fer molta gràcia!!!!). Tenim moltes ganes de sifó, a veure si aquest nadal cau, i podem fer la teva escuma de foie-gras.
Un petó i fins dissabte. Quins nervis!!!

Sara Maria ha dit...

A tot se li diu glamour... La veritat és que feia, desdel curs, que no el feia servir, i ara, amb la calor, he fet algunes escumes fredes que han anat d'alló més bé. Ja aniré posant més receptes del curs/os.

josep ha dit...

Sara,
Aquesta escuma ha d'estar per llepar-se els dits. mmmmmm.
Una abraçada

fem un mos ha dit...

Es una espuma d’alta volada, aviat la copiaré (amb el teu permís)

Striper ha dit...

M'encanta el foie.

Francesc ha dit...

Quina recepta més original!!!! Estic d'acord amb els amics vermells que el teu bloc gastronòmic té molt de "glamur". Salutacions

Segueixen aquest bloc