Fa uns quants anys, molts, crec recordar que era cap el 90, vaig fer un curs de cuina en una escola que ja no existeix, es deia Cent-en-grana. A part de cuinar, varem aprendre les característiques de diverses tècniques i lèxic gastronòmic. Va ser tot un curs i molt profitós. Aquesta és una de les receptes que hi varem fer.
Ingredients:
- 2 trossos d’os de vedella
- 1 tros de costella de vedella
- mitja carcassa de pollastre
- 2 pastanagues
- 2 porros
- 1 ceba
- 2 dents d’all
- 2 tomàquets madurs
- un ramet d’herbes
- 3 l. d’aigua
Posar a daurar al forn els ossos i les costelles en una safata o cassola alta, amb una mica de greix (oli o llard).
Abans no comencin a daurar, afegir-hi les verdures pelades i tallades a trossos.
Deixar que agafin color.
Afegir el ramet d’herbes i l’aigua. Deixar bullir lentament i regularment durant unes quatre hores, tot i anant escumant.
Colar i reservar, i quan s’hagi refredat, desengreixar.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
4 comentaris:
Jo no faig aquest fons de vedella, però sí faig caldo de pollastre amb moltes verdures, perquè a l'Oriol li encanten les sopes! I d'aquesta manera sempre tinc un pot de caldo al congelador per si el necessito en alguna recepta.
Jo també prefereixo el brou de pollastre,però per algunes receptes va be tenir un fons de vedella (aquest és bàsic, s'hi poden afegir més coses). Jo guardo els brous en pots petits per si el necessito per alguna salsa. Algú em va dir que es podien fer glassons de brou i que anava d'alló més bé.
Havia sentit a parlar dels fons de vedella i tot plegat, però mai n'havia vist cap recepta. Ha de ser molt bo i potser no massa car, no? Besades
Importants els fons, són la base de la cuina, nosaltres em fem de tant en tant i el congelem en diferents pots, així sempre en tenim.
Molts petons.
Publica un comentari a l'entrada